Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Neuville körde bort sig i Svenska rallyt

Foto: Micke Fransson/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Micke Fransson/Tt / TT NYHETSBYRÅN

TORSBY. Thierry Neuville förlorade ännu ett rally när han stannade med hjul- och styrningsproblem på dagens sista specialsträcka.

Nu blir Svenska rallyt 2017 en sekundfight mellan Jari-Matti Latvala och Ott Tänak.

Ni minns hur det såg ut i Monte Carlo-rallyt. Hyundai-stjärnan Thierry Neuville dominerade men körde bort sina segerchansen under lördagen.

I Svenska rallyt var det tänkt att Neuville skulle hålla hela distansen ut. Hyundai hade till och med så smått börjat planera för segerfesten när belgaren försvann med ett trasigt hjul och en trasig styrning på travbanan i Färjestad.

Det som skulle bli en show för publiken och en lugn avslutning på dagen för Neuville slutade i katastrof. Teamkompisen Hayden Padden led av ett trasigt styrservo redan under lördagsmorgonen och kanske var det samma sak som spökade för Neuville.

Blir ett sekunddrama

Bakom belgaren hade finländaren Jari-Matti Latvala och estländaren Ott Tänak hela dagen en fight om sekunderna. Den slutade med Latvala 3,8 sekunder före Tänak. Vi ska heller inte räkna bort den regerande världsmästaren Sebastien Ogier, som ärvde segern i Monte Carlo efter Neuvilles krasch där, som är drygt 16 sekunder bakom Jari-Matti Latvala.

Det blir ett sekunddrama om segern över alla söndagens tre specialsträckor.

En klar seger ser däremot svenske Pontus Tidemand ut att ta i WRC2-klassen. Värmlänningen leder med över minuten och har allt i egna händer den sista dagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.