Michael och Corinna Schumacher. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENSTMichael och Corinna Schumacher. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Michael och Corinna Schumacher. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Michael Schumacher. Foto: TERENCE TAN / APMichael Schumacher. Foto: TERENCE TAN / AP
Michael Schumacher. Foto: TERENCE TAN / AP

"Nära slutet – han har inte en chans"

Publicerad

Michael Schumacher vårdas fortfarande i hemmet, snart fyra år efter sin ödesdigra skidolycka.

Nu har nya oroväckande uppgifter om legendarens hälsa dykt upp på nätet.

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

"Inte en chans"

Men utländska tidningar vågar gå desto längre. I dag har tjeckiska Blesk publicerat citat som de hävdar kommer från en källa med tät koppling till Schumacher-familjen.

– Han är i koma och är nära slutet av sitt liv, men jag tror inte att han har en chans. Folk besöker honom varje dag. Det är väldigt smärtsamt, det som har hänt, säger källan i fråga. 

 

LÄS MER: Här finns svaret på Schumacher-gåtan.

Schumachers familj håller tyst

Schumachers nuvarande hälsotillstånd är en av idrottsvärldens mest välbevarade hemligheter. Tidningen Bunte vågade sig i december 2015 på att publicera information som de hävdade kom från en källa nära Schumacher. I deras artikel kunde man läsa att Schumachers rehabilitering nått en avgörande framgång: 47-åringen hade börjat gå igen. Familjen Schumacher lämnade strax därpå in en stämning mot Bunte.

– Michael har hela tiden varit väldigt noga med skillnaden mellan hans privata och offentliga jag. Fansen och medierna har alltid accepterat detta. Vi har fattat ett beslut att skydda hans privatliv från allmänheten med hans bästa i åtanke. Familjen har rätt att hantera det här på sitt sätt, har Schumachers manager Sabine Kehm tidigare sagt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag