Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Nära slutet – han har inte en chans"

Michael och Corinna Schumacher. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Michael Schumacher. Foto: TERENCE TAN / AP

Michael Schumacher vårdas fortfarande i hemmet, snart fyra år efter sin ödesdigra skidolycka.

Nu har nya oroväckande uppgifter om legendarens hälsa dykt upp på nätet.

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

"Inte en chans"

Men utländska tidningar vågar gå desto längre. I dag har tjeckiska Blesk publicerat citat som de hävdar kommer från en källa med tät koppling till Schumacher-familjen.

– Han är i koma och är nära slutet av sitt liv, men jag tror inte att han har en chans. Folk besöker honom varje dag. Det är väldigt smärtsamt, det som har hänt, säger källan i fråga. 

 

LÄS MER: Här finns svaret på Schumacher-gåtan.

Schumachers familj håller tyst

Schumachers nuvarande hälsotillstånd är en av idrottsvärldens mest välbevarade hemligheter. Tidningen Bunte vågade sig i december 2015 på att publicera information som de hävdade kom från en källa nära Schumacher. I deras artikel kunde man läsa att Schumachers rehabilitering nått en avgörande framgång: 47-åringen hade börjat gå igen. Familjen Schumacher lämnade strax därpå in en stämning mot Bunte.

– Michael har hela tiden varit väldigt noga med skillnaden mellan hans privata och offentliga jag. Fansen och medierna har alltid accepterat detta. Vi har fattat ett beslut att skydda hans privatliv från allmänheten med hans bästa i åtanke. Familjen har rätt att hantera det här på sitt sätt, har Schumachers manager Sabine Kehm tidigare sagt. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!