Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikkelsen: "Gäller nu att fajtas like crazy"

Volkswagen-föraren Andreas Mikkelsen är tillbaka i ledningen i Rally Sweden. Han körde in på andra bästa tid och kunde därmed passera belgaren Thierry Neuville i sammandraget. Med två sträckor kvar leder Mikkelsen nu med 3,8 sekunder.

- Det var en okej sträcka för oss, säger Mikkelsen. Vi gjorde inga större misstag. Nu gäller det att fajtas like crazy.

Ställningen just nu

1. Andreas Mikkelsen

2. Thierry Neuville +3,8

3. Sebastién Ogier +6,8

4. Ott Tänak +1:40,3

5. Hayden Paddon +1:10,9

Neuville, som överraskande ledde rallyt efter lördagen, ligger tvåa i sin Hyundai men bakom honom närmar sig Mikkelsens teamkamrat i stormfart. Ogier vann sträckan och han ligger bara 3,0 sekunder bakom Neuville och ytterligare 3,8 sekunder bakom Mikkelsen.

- Det var svårt, men det var ingen dålig sträcka för vår del, säger Ogier.

Norrmannen Mads Östberg som låg fyra inför söndagen körde av och har halkat ned till tionde plats i sammandraget.

I WRC2-klassen är Fredrik Åhlin på väg att upprepa sin tredjeplats i Rally Sweden från i fjol. Tidsmässigt är han ohotad bakifrån och ska han avancera ytterligare krävs att konkurrenterna får problem.

- Ny dag, nya tag, vi har jätteroligt i bilen, säger Åhlin. Jag slog i en sten och bilen styr inte riktigt men tiden var riktigt bra, säger Åhlin om sin prestation på dagens första sträcka.

 

Joakim Tärnström

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.