Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Mick kommer ha det tufft den här säsongen”

Mick Schumacher Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Carlos Sainz Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mick Schumachers väg till motorsportens finrum har inletts. 

20-åringen gör debut i formel 1 den här helgen – innan tester för formel 1-stallen Ferrari och Alfa Romeo väntar i april.

Men genombrottet kommer inte att bli enkelt till en början, menar Renaults Carlos Sainz. 

– Jag känner sympati för honom, säger Sainz.

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde. 

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick Schumacher återvända till familjehemmet i Gland, Schweiz, för fortsatt rehabilitering – men de konkreta uppgifterna om hans hälsa har uteblivit. 

I stället har rapporteringen om motorikonens son, Mick Schumacher, ökat. 

20-åringen gör en egen satsning för att nå formel 1 och gör den här helgen debut i formel 2 i Bahrain. Senare i april får Schumacher agera testförare för Ferrari och Alfa Romeo inför formel 1-tävlingarna i Kina. 

– Jag ser verkligen fram emot det och är övertygad om att det blir en väldigt stor och viktig erfarenhet för mig, sa Mick Schumacher i en kommentar till AFP. 

Mick Schumacher stöttas inför tävlingen i Bahrain

Nu stöttas 20-åringen av McLaren-föraren Carlos Sainz. 

– Jag känner verkligen sympati med honom, eftersom jag vet saker om det här, säger Sainz enligt Wheels 24

Sainz vet vad han pratar om – han är son till den spanske rallyikonen Carlos Sainz. 

– Mick kommer att ha det tufft den här säsongen. När du är son till en mästare kan det ibland vara en smärtsam upplevelse, för folk säger alltid: ”Han är son till den här personen och så vidare”. Men du vill göra dig ett eget namn, och jag tvivlar inte på att Mick gör det. 

Ferrari slog tillbaka på träningen i Bahrain

Ferrari stod för en missräkning i premiärloppet i Melbourne, där stallet var en minut bakom den överraskningssegraren Valtteri Bottas. Men när träningen inför Bahrains GP avgjordes på fredagen stod det klart att Ferrari var tillbaka med besked. 

Charles Leclerc vann före stallkamraten Sebastian Vettel. Valtteri Bottas var trea, och den regerande mästaren Lewis Hamilton fyra. 

– Det har varit mycket tankar och en stor analys. De senaste veckorna har varit väldigt intensiva. Vi lärde oss några saker om oss själva och bilen som kommer hjälpa oss vara konkurrenskraftiga, säger Vettel enligt BBC.