Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mekaniker blir påkörd av Räikkönen i depån

VARNING för starka bilder.
Kimi Räkkiönen. Foto: JARNO KUUSINEN / STELLA PICTURES JARNO KUUSINEN

Otäcka scener utspelade sig i dagens formel 1-lopp i Bahrain.

När Kimi Räikkönen kom in för sitt depåstopp skedde ett missförstånd vilket ledde till att en av Ferraris mekaniker blev påkörd.

– Jag åkte när lampan blev grön men jag såg inte vad som hände bakom mig, säger Kimi Räikkönen till Autosport efter loppet.

Allt gick fel när Kimi Räikkönen kom in för ett depåstopp i dagens formel 1-lopp i Bahrain.

Ferrari-teamet ville ta in Räikkönen, som låg på tredje plats, för att försöka sätta press på Mercedes-föraren Valtteri Bottas som låg och jagade bakom ledade Sebastian Vettel.

När Räikkönen stannade i sin depåruta strulade det dock rejält, då mekanikerna inte lyckades få loss bilens vänstra bakhjul. 

Trots det släppte man ned bilen och gav Räikkönen besked att var okej att åka i väg – ett misstag som resulterade i att en av mekanikerna fastnade under Räikkönens hjul.

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/983014865798352896

Bröt benet efter missförståndet

Bilder från incidenten visar hur mekanikerns ben viker sig. Finländaren stannade direkt och bröt loppet.

– Tyvärr skadade han sig. Men mitt jobb är att åka när lampan blir grön – mer än så kan jag egentligen inte göra. Jag hoppas att han är okej, säger Räikkönen till Autosport.

Den påkörde mekanikern fördes direkt till sjukhus och Ferrari-teamet bekräftade senare på Twitter att han brutit både skenbenet och vadbenet.

Trots dramatiken kunde Sebastian Vettel senare vinna loppet. Han valde då att tillägna vinsten till den drabbade mekanikern.

– Det är blandade känslor i dag. Alla mina tankar går till honom och jag vet att våra killar tar väl hand om honom, säger Sebastian Vettel i ett pressmeddelande från Ferrari.

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/983028638865149952

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!