Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Max Verstappen vann i Saudiarabien – trots Leclercs ”bluff”

Foto: Hassan Ammar / TT NYHETSBYRÅN

Charles Leclerc fintade bort kvalsegraren Sergio Perez och tog över ledningen i Saudiarabiens GP. 

Men det räckte inte hela vägen – efter en rafflande uppgörelse kunde Max Verstappen passera och ta hem segern. 

– Det här är redan en klassiker, säger experten Rickard Rydell.

Efter att Lewis Hamilton överraskande misslyckats rejält i kvalet till Saudiarabiens GP var det Sergio Perez som startade från spets i söndagens race. 

Mexikanen behöll ledningen till varv 16, där han blev nerpetad till tredje plats. Detta efter en dramatisk händelseutveckling. 

Ferrari meddelade Charles Leclerc att det var dags för depåstopp, men när Leclerc noterade att även Perez var på väg in – då valde han att stanna kvar på banan. 

Då kraschade Nicholas Latifi och Perez fastnade bakom säkerhetsbilen. Samtidigt gick Leclerc och Max Verstappen in i depån och kunde passera kvalsegraren. 

”Ferrari stod för den bästa bluff vi någonsin sett”, skriver ESPN på Twitter. 

Leclerc besegrad efter bluffen

Avgöranden blev en rafflande uppgörelse mellan Leclerc och Verstappen, där Red Bull-föraren gjorde flera våghalsiga försök att ta sig förbi på slutvarven – men Leclerc försvarade samtidigt skickligt sin ledning. 

Men ut på varv 47 stod Verstappen för en imponerande manöver där han höll sig kall bakom Ferrari-bilen, utnyttjade slip stream och gick om på utsidan. 

– Det är ett magiskt drama längst fram, säger kommentatorn Janne Blomqvist i Viaplay. 

Leclerc fortsatte att utmana ända in mot mållinjen, men Red Bulls bil var så pass mycket snabbare på raksträckorna att Verstappen kunde hålla undan till seger. En revansch för Verstappen som tvingades bryta loppet i Bahrain förra veckan.

– Det här är redan en klassiker, säger experten Rickard Rydell. 

Verstappen: ”Väldigt tufft”

Lewis Hamilton startade på 16:e plats men lyckades köra upp sig till plats tio och säkrade en poäng i loppet.

– Det var väldigt tufft men ett bra race, vi kämpade bra i toppen. Jag försökte ta mig förbi, det var inte lätt men till slut lyckades jag passera, säger Max Verstappen efter loppet. 

Charles Lecler:

– Tufft race, men rättvist. Jag är så klart besviken. Det var väldigt svårt att matcha Max på raksträckorna för vi hade olika inställningar i bilarna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.