Max Verstappen rasar nu mot F1-fansens agerande

Videon visar hur ett fan tänder eld på vad som uppges vara en Mercedes-keps.
Foto: Twitter
Verstappen.
Foto: ELEANOR HOAD/SHUTTERSTOCK / ELEANOR HOAD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Lewis Hamilton.
Foto: PHIL DUNCAN/SHUTTERSTOCK / PHIL DUNCAN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Videos på F1-fans som eldar upp en Mercedes-keps har spridits på nätet efter helgens tävling.

Beteendet – som har upprepats – får nu rivalen Max Verstappen att ryta ifrån.

– Det är bara äckligt, säger han.

Nederländaren Max Verstappen vann söndagens GP i Budapest framför Lewis Hamilton på andra plats, och leder nu totalen i överlägsen stil.

Under helgen blev det också tydligt att rivaliteten är stor även bland fans, och enligt tidningen Mirror har hatet mellan de olika supporterleden växt ännu mer av den jämna kampen om världsmästartiteln som utspelade sig förra säsongne.

En person filmades nu när han tände eld på vad som uppges vara en Lewis Hamilton-keps från Mercedes, och videon har efteråt fått stor spridning.

Max Verstappen fick själv också frågor om beteendet efter sin seger, och han är minst sagt kritisk.

– Det är så klart inte acceptabelt. Jag håller definitivt inte med om det för det är bara äckligt. Men överlag tror jag att majoriteten av fansen hejar på mycket för alla förare på banan och på podiet, det är så det borde vara, säger han enligt Mirror.

Verstappen kräver att F1 agerar

Liknande beteende har förekommit tidigare under säsongen och nyligen deltog alla tio stall i en video där budskapet var att fördöma hat och hot mot förare och andra stallmedlemmar.

– Jag tror att det också behöver vara upp till F1-organisationen, för det är de som är värd för och tillsammans med arrangören släpper in människor. Jag har inte kontroll över vad fansen gör, säger Verstappen.

TV: Det här visste du kanske inte om Lewis Hamilton

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.