Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Max Verstappen ger svenska formel 1-fans exklusiv inblick

Foto: IMAGO/PHIL DUNCAN / IMAGO/EVERY SECOND MEDIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

I helgen är det äntligen dags för formel 1-premiär.

Nu lanserar Viaplay produktionen ”Verstappen – Master of the track” som ska ge svenska tittare möjlighet att lära sig mer om banorna inför en racinghelg.

– Genom att se mig köra var och en av banorna kan tittarna skaffa sig ny kunskap och komma väl förberedda in i varje tävlingshelg, säger Max Verstappen.

Till årets säsong har Viaplay tagit över sändningsrättigheterna för formel 1 från Ziggo Sport i Nederländerna. Som ett led i detta har streamingtjänsten ingått ett samarbete med landets stora racingstjärna Max Verstappen – något som även svenska tittare kommer att kunna glädjas av.

Nu lanserar Viaplay produktionen ”Verstappen – Master of the track” där den regerande världsmästaren kör igenom alla banor på årets F1-kalender i en racingsimulator.

Syftet med detta är att låta tittarna lära sig mer om banorna inför en Grand Prix-helg och på så sätt få större förståelse för vad som händer på banan.

– Det var verkligen jätteroligt att köra simulatorn på Team Redlines huvudkontor, och jag hoppas tittarna kommer njuta av all häftig F1-action, säger Verstappen.

Max Verstappen är regerande mästare

Max Verstappen gjorde sin formel 1-debut i Australien 2015 när han bara var 17 år gammal. Han blev då den yngsta föraren någonsin att tävla i en formel 1-bil.

I mitten av säsongen 2016 tog Verstappen klivet över från juniorteamet Toro Rosso till Red Bull, där han kört sedan dess. 

Under fjolåret säkrade han sin första världsmästartitel, som även var Red Bulls första förartitel sedan Sebastian Vettel 2014.

Sändningstider Bahrains Grand Prix

Fredag 18 mars:

12.55, Viaplay/V sport motor: Träning 1, Bahrains GP

15.55, Viaplay/V sport motor: Träning 2, Bahrains GP


Lördag 19 mars:

12.55, Viaplay/V sport motor: Träning 3, Bahrains GP

15.30, Viaplay/V sport motor/TV10: Kval, Bahrains GP


Söndag 20 mars:

15.00, Viaplay/V sport motor: Race, Bahrains GP

21.00, TV10: Sammandrag, Bahrains GP

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.