Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mattias Ekströms fina ord om Schumacher: ”Speciellt att se honom”

Mick Schumacher.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Mattias Ekström.
Foto: Pär Bäckström/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / SCANPIX / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mattias Ekström har ställts mot Michael Schumacher under sin karriär.

När han vann Race of Champions gjorde han det mot Mick Schumacher.

Då kunde Ekström inte hålla tillbaka känslorna.

Den rutinerade racerföraren tog hem Race of Champions i Piteå under söndagen. Det trots att bilen började brinna under det avgörande heatet.

– Det var inte planen. Jag fick en bra start men redan efter ett halvt varv tog något eld i bilen. Det kom en hel del rök. Jag tror att min co-driver ville stanna, men det var jag inte så intresserad av, sa han efter segern.

– Jag försökte bara släcka elden på raksträckorna och som tur var gick det.

I finalen ställdes 44-åringen mot Mick Schumacher, 23, som till vardags kör i formel 1.

Fina orden om Schumacher

Det var minst sagt speciellt för Ekström. Svensken har under sin karriär mött motorlegendaren Michael Schumacher och fick i dag också ställas mot Michael Schumacher son.

– Det är mer speciellt för mig än att vinna. Alla vet att jag körde två finaler mot Michael när han körde och det känns på så sätt fantastiskt att tävla mot Mick. Det är också känslosamt eftersom jag hade fina stunder med Michael och att se Mick i finalen är verkligen speciellt. 

Mick Schumacher svarade på hyllningen.

– Grattis till Mattias, han är otrolig förare. Det bevisar han verkligen. Jag gjorde mitt bästa där ute. Men jag är jättestolt över honom, han har gjort ett bra jobb hela helgen, sa han och la till:

– Tack för de fina orden.

https://twitter.com/raceofchampions/status/1619696243059425280?s=46&t=tqS6aQQtg5YAG660TAx5DQhttps://www.instagram.com/p/CoAwX17NqXr/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Tidigare: Möt Marcus Eriksson exklusivt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.