Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mattias Ekström i nytt hemligt projekt

Foto: OLIVIER BEROUD / VSA / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Edward Sandström.Foto: / Tim Upietz, Gruppe C
Mattias Ekström.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Häftiga bilar.

Det hoppas motorstjärnorna Mattias Ekström och Edward Sandström ska locka publik och tävlande till den nya serien GT4 Nordic European Series.

Serien presenteras i Stockholm tillsammans med en lång rad exklusiva gäster.

DTM- och rallycrosstjärnan Mattias Ekström flyger till Stockholm för att på fredag tillsammans med sin förre teamkamrat Edward Sandström presentera den nya serien.

Edward har i år tävlat för Mercedes och han har utnyttjat alla sina kontakter för att få ett gäng fina gäster till sin presentation vid Nacka Strandmässan.

För vad sägs om den här listan talare vid presentationen:

Stéphane Ratel, GT4 Series, Mattias Ekström, Audi Sport, Nico Amende, BMW Motorsport Customer Racing , Ian Fletcher, Ginetta Cars , Hans Reiter, KTM/Reiter Engineering , Stefan Wendl, Mercedes-AMG Customer Racing.

– Det här är i stort sett alla de som bestämmer över de olika bilmärkena som finns i GT4-serien i Europa. Alla kommer till Stockholm och det är väldigt hedrande. Jag tror och hoppas att det här ska locka många som vill veta mer om serien, både media och personer som är sugna på att tävla, säger Edward Sandström.

"Väldigt häftiga bilar"

– GT4-racing passar både professionella förare och de som tävlar på lite mer hobbynivå. Det här är väldigt häftiga bilar men de är faktiskt inte så svårkörda, det passar väldigt många.

När, var och hur serien ska köras kommer att presenteras på fredag. Namnet på serien antyder att det blir en satsning i flera länder i norra Europa.

Du vet att Mercedes svenske utvecklingschef Ola Källenius är i Stockholm på fredag, där kan ni få riktig draghjälp av Mercedes näst mest viktiga chef?

– Ja, jag har hört att han kommer och jag har förstås pratat mycket med Mercedes. Det skulle vara perfekt att få prata en stund med en sån person. Men jag flyger tyvärr till ett test direkt på fredag kväll så det passar inte den här gången, skrattar Edward Sandström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.