Foto: OLIVIER BEROUD / VSA / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: OLIVIER BEROUD / VSA / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: OLIVIER BEROUD / VSA / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Edward Sandström. Foto: / Tim Upietz, Gruppe CEdward Sandström. Foto: / Tim Upietz, Gruppe C
Edward Sandström. Foto: / Tim Upietz, Gruppe C
Mattias Ekström. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNMattias Ekström. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mattias Ekström. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Mattias Ekström i nytt hemligt projekt

Publicerad

Häftiga bilar.

Det hoppas motorstjärnorna Mattias Ekström och Edward Sandström ska locka publik och tävlande till den nya serien GT4 Nordic European Series.

Serien presenteras i Stockholm tillsammans med en lång rad exklusiva gäster.

DTM- och rallycrosstjärnan Mattias Ekström flyger till Stockholm för att på fredag tillsammans med sin förre teamkamrat Edward Sandström presentera den nya serien.

Edward har i år tävlat för Mercedes och han har utnyttjat alla sina kontakter för att få ett gäng fina gäster till sin presentation vid Nacka Strandmässan.

För vad sägs om den här listan talare vid presentationen:

Stéphane Ratel, GT4 Series, Mattias Ekström, Audi Sport, Nico Amende, BMW Motorsport Customer Racing , Ian Fletcher, Ginetta Cars , Hans Reiter, KTM/Reiter Engineering , Stefan Wendl, Mercedes-AMG Customer Racing.

– Det här är i stort sett alla de som bestämmer över de olika bilmärkena som finns i GT4-serien i Europa. Alla kommer till Stockholm och det är väldigt hedrande. Jag tror och hoppas att det här ska locka många som vill veta mer om serien, både media och personer som är sugna på att tävla, säger Edward Sandström.

"Väldigt häftiga bilar"

– GT4-racing passar både professionella förare och de som tävlar på lite mer hobbynivå. Det här är väldigt häftiga bilar men de är faktiskt inte så svårkörda, det passar väldigt många.

När, var och hur serien ska köras kommer att presenteras på fredag. Namnet på serien antyder att det blir en satsning i flera länder i norra Europa.

Du vet att Mercedes svenske utvecklingschef Ola Källenius är i Stockholm på fredag, där kan ni få riktig draghjälp av Mercedes näst mest viktiga chef?

– Ja, jag har hört att han kommer och jag har förstås pratat mycket med Mercedes. Det skulle vara perfekt att få prata en stund med en sån person. Men jag flyger tyvärr till ett test direkt på fredag kväll så det passar inte den här gången, skrattar Edward Sandström.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag