Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästaren lämnar – två veckor före premiären

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna att vinna en deltävling i STCC
Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Den regerande mästaren Rob Huff lämnar STCC bara två veckor före premiären.

Beskedet är ett tungt slag för STCC som förlorar en av startfältets stora profiler.

”Det är trist att vi måste gå olika vägar. Men vi förstår hans beslut att försöka bli världsmästare igen”, säger Lestrups teamchef Fredrik Lestrup i ett pressmeddelande.

Rob Huff har handplockats av Cupras team Zengo Motorsport och ska köra WTCR, bland annat mot svenske Thed Björk. Kalendrarna kolliderar vid flera tillfällen och det är svårt att kombinera de båda serierna.

”Stort tack till teamet för fjolårssäsongen och att vi lyckades hitta en lösning som passar oss alla för 2021. Jag önskar dem all lycka till i år och är säker på att de kan ta sig till toppen av mästerskapet igen” säger Rob Huff i en kommentar.

Beskedet innebär att startfältet vid premiären på Ljungbyhed reduceras till 13 bilar. Och att Huffs bil blir ledig.

”Vi jobbar på en lösning för vår fjärde bil och mer information kommer senare. Oavsett vad som händer med den bilen så är vi fortsatt säkra på vårt mål om att utmana om topp tre i mästerskapet”, säger Fredrik Lestrup.

STCC har premiär på Ljungbyhed Park den 4 och 5 juni.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.