Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardrömsmatch för mästarna i semifinalen

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Svenska mästare i fjol.

Nu ser det riktigt mörkt ut för Smederna.

Rospiggarna, med stekhete Jason Doyle i täten, tog en förkrossande 51-39-seger i Eskilstuna.

– Vi hoppades att vi kanske kunde vinna med två-tre poäng. Tolv är helt fantastiskt, säger Doyle till Norrtelje Tidning. 

Rospiggarna är på god väg mot en ny SM-final i speedway. Detta efter att ha tagit en riktig storseger borta mot de regerande svenska mästarna Smederna.

Men det såg länge oroväckande ut på motorstadion i Eskilstuna.

Oroväckande vått.

Semifinalen fick skjutas fram nästan två timmar på grund av det kraftiga regnet och flertalet traktorer jobbade febrilt för att få banan i kördugligt skick. I det första heatet möttes tvåan och fyran från helgens GP-tävling där  Rospiggarnas Jason Doyle ställdes mot hemmalagets Fredrik Lindgren.

Doyle tog hem heatet, men då två hemmaförare knep andra- respektive tredjeplatsen var ställningen 3-3 efter avslutat heat. Och Jayson Doyle skulle visa sig vara överlägsen under tisdagskvällen.

Australiensaren vann samtliga heat och noterades för mäktiga 15 poäng i matchen som till slut slutade med en övertygande 51-39-seger. Bäst i hemmalaget var storstjärnan Fredrik Lindgren med sina elva poäng. Men det hjälpte föga för Smederna.

 I och med resultatet är de regerande svenska mästarna Smederna piskade att vinna kommande semifinal i Hallstavik med minst tolv poäng för att kunna nå SM-finalen.

– Vi behöver ett mirakel om en vecka, säger Smedernas Fredrik Lindgren till Eskilstuna-Kuriren. 

Otäcka scener mellan Dackarna och Västervik

I den andra semifinalen mellan Dackarna och Västervik utspelades otäcka scener.

Detta efter att hemmaföraren Patryk Dudek, som så sent som i lördags vann GP-tävlingen i slovenska Krsko, kraschat i det elfte heatet och fått lämna motorstadion i ambulans. Enligt uppgifter till lokaltidningen Baometern ska det röra sig om en bruten arm för polacken. 

Om uppgifterna stämmer är hans säsong därmed över.

Matchen då? Även i Målilla öste regnet ned under gårdagen och matchstarten sköts fram med cirka en timme. Trots dramat kring Dudek lyckades lagkamraterna i Dackarna lägga om fokus och tog hem segern med 49-41.

Pawel Przedpelski blev främste poängplockare i Dackarna med sina 13 poäng, tätt följd av Hans Andersen, 10, Oliver Berntzon, 9, och Greg Hancock, 9.

Returerna i de båda semifinalerna körs nästa tisdag i Hallstavik och Västervik.