Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen: Har testat positivt igen

Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Nico Hülkenberg ersatte Sergio Perez i det första GP:t på Silverstone efter att den senare testat positivt för covid-19.

Nu bekräftar Racing Point att den tyske föraren återigen kommer få chansen att köra, då Perez testat positivt ännu en gång.

Efter flera år i formel 1 tvingades Nico Hülkenberg lämna sporten efter fjolårets säsong.

Förra helgen fick han dock chansen på nytt då han klev in som reservförare i Racing Point, detta efter att Sergio Perez testat positivt för covid-19.

Hülkenberg kunde dock aldrig visa vad han går för då problem med bilen hindrade honom från att starta i söndagens lopp.

Nu bekräftar teamet dock att den tyske 32-åringen kommer att få chansen igen, då Perez återigen lämnat ifrån sig ett positivt testresultat.

”Nico gjorde ett jättebra jobb”

Beskedet kommer vid sämsta möjliga tillfälle för Perez, som ryktas vara på väg att ersättas av Sebastian Vettel när Racing Point blir Aston Martin nästa säsong.

– Nico gjorde ett jättebra jobb förra veckan och visade varför han var det bästa valet för att ersätta ”Checo”. Vi saknar att ha Checo med oss men vi hoppas att han kryar på sig och är tillbaka med teamet någon gång inom den närmsta framtiden, säger teamchefen Otmar Szafnauer i ett pressmeddelande.

I ett inlägg på Twitter skriver Perez:

”Jag önskar det bästa till Nico och hela teamet! Tack och lov så känner jag mig frisk och jag hoppas kunna vara tillbaka snart. Tack för allt stöd!”

https://twitter.com/SChecoPerez/status/1291385681646948352

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.