Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardröm för Ericsson – kraschade i kvalet

Ericssons bil efter kraschen. Foto: VIASAT
Foto: VIASAT

Marcus Ericssons kval i Japans GP slutade med en mardröm.

Svensken tappade kontrollen över sin bil – och kraschade.

– Det känns jäkligt surt efter att jag haft min bästa fredag på hela säsongen, jag låg topp 10 på båda träningarna, säger Ericsson.

Marcus Ericsson kom ikapp Valtteri Bottas under den första kvalrundan, missberäknade mängden grepp i bilen – och fick ett däck på gräset utanför banan.

Därefter var han bara en passagerare när bilen snurrade av banan och in i däcksbarriären.

Svensken klarade sig oskadd från kraschen, men tvingades bryta kvalet då hans Sauber inte klarat sig lika bra. Han får därmed starta söndagens lopp från den sista startrutan.

– Nej, det känns inte så kul nu när bilen verkligen är konkurrenskraftig. Jag gillar att köra på den här banan, men nu står jag längst bak från början och det blir svårt att göra något riktigt bra, säger Marcus Ericsson.

Hamilton tog pole

Det är första gången som han kvalar sämre än en teamkamrat i formel 1 – och innebär ett svårt utgångsläge i söndagens lopp.

– Men vi får försöka hitta en egen strategi och sedan ska jag göra mitt absolut bästa. Det är viktigt för mig nu att göra så bra jag kan resten av säsongen, säger han.

I toppen av fältet var Mercedes överlägsna och Lewis Hamilton tog pole position före teamkollegan Valtteri Bottas och Red Bull-föraren Max Verstappen.

Mästerskapsutmanande Sebastian Vettel kvalade inte bättre än nia, efter att Ferrari gjort en misslyckad chansning med att gå ut på intermediates i inledningen av den tredje kvalrundan.

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!