Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericssons ord – efter tunga missen

Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Clive Mason

Stallets depåmiss kostade en framskjuten placering i Bahrains GP.

Marcus Ericsson erkänner sin besvikelse efter loppet – men ser positivt på framtiden.

– Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans, säger han till Saubers hemsida.

Marcus Ericsson fick en drömstart på Bahrains Grand Prix under söndagen och gick avancerade upp från trettonde till nionde plats i starten.

Efter första pitstop avancerade svensken ytterligare, till en åttondeplats, efter en fräck omkörning av Nico Hülkenberg.

Men sedan tog det roliga slut.

När svensken gick in för pitstop på 27:e varvet ödelades alla chanser till en fin placering. Saubers team lyckades inte få loss Ericssons vänster framdäck och dyrbara sekunder rann i väg.

– Nej, nej, nej! Det var absolut det som inte fick hända!, utbrast kommentatorn Janne Blomqvist i Viasat Motor.

"Är besviken"

Pitstop:et tog över 40 sekunder och Ericsson tappade nio placeringar på missen – och kom ut som 17:e man. Svensken gav inga kommentarer till Viasat, men uttalade sig sent under kvällen till Saubers hemsida.

– Det är klart jag är besviken, men det är sådant som händer i racing. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Efter det där blev vårt race väldigt konstigt, säger han.

– Hur som helst, jag var ju tvungen att göra mitt bästa och jag tyckte jag hade bra fart resten av loppet, vilket lovat gott för Barcelona, fortsätter han.

Den 10 maj väntar nästa tävling i Barcelona.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.