Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Ericssons ilska mot ryktena

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
Foto: ERIC VARGIOLU / ERIC VARGIOLU / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Svenske Marcus Ericsson får en ny chef i Sauber.

Nu bryter formel 1-stjärnan tystnaden – och slår tillbaka mot uppgifterna om att en intern schism ska ligga bakom att stallchefen Monisha Kaltenborn lämnar.

– Det är påhittat och respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, säger Ericsson enligt Autosport.com.

Under onsdagen bekräftades uppgifterna om att Saubers stallchef Monisha Kaltenborn, första kvinnan att leda ett formel 1-team, lämnar stallet.

"Vi meddelar härmed att Monisha Kaltenborn, efter ett ömsesidigt beslut, lämnar sin position inom Sauber Group omgående, på grund av delade åsikter om företagets framtid", skrev stallet på sin hemsida.

Orsaken har uppgetts vara ett internt bråk inom stallet. Enligt BBC så kom inte Kaltenborn överens med stallets ägare – som har kopplingar till den finansgrupp som står bakom Marcus Ericsson – för att hon inte var tillräckligt tydlig med att svensken var "nummer ett" i förhållande till stallets andre förare, tysken Pascal Wehrlein.

Slår tillbaka mot uppgifterna

Uppgifterna spreds över hela världen, och Sauber var snabba med att slå tillbaka mot uppgifterna genom ett öppet brev på sin hemsida, signerat av ordföranden Pascal Picci.

"Ägarna och ledningen i Sauber tar starkt avstånd från de spekulativa och utbredda mediarapporter om att våra förare inte behandlas lika. Det här är inte bara uppenbara lögner, det strider tvärtemot stallets absoluta och långsiktiga tro på rättvisa tävlingar. 

Inför Azerbajdzjans VM-deltävling i Baku i helgen bryter även Marcus Ericsson tystnaden, och ställer sig på stallets sida.

– Det är helt påhittat. Det är respektlöst mot alla som jobbar i Sauber, säger han enligt Autosport.com. 

Ericsson: "Vill tacka henne"

– Vi är flera som jobbar här natt och dag för att göra hela teamet framgångsrikt igen, med båda bilarna och förarna. För mig och Pascal (Wehrlein) är det uppenbart att ingen har favoriserats. Vi har båda fått samma material och samma förutsättningar. Det är så det alltid har varit och så det alltid kommer att vara, fortsätter han.

Ericsson vill inte kommentera ledningens beslut att bryta med Kaltenborn, men vill passa på att tacka henne.

– Jag har inte pratat med med Monisha än. Jag känner inte till alla detaljer, men jag har mycket att tacka Monisha för. Det var hon som gav mig chansen här, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.