Wehrlein och Ericsson. Foto: Viasat MotorWehrlein och Ericsson. Foto: Viasat Motor
Wehrlein och Ericsson. Foto: Viasat Motor
Marcus Ericsson. Foto: THOMAS MELZER / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENSTMarcus Ericsson. Foto: THOMAS MELZER / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Marcus Ericsson. Foto: THOMAS MELZER / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST

Marcus Ericssons ilska mot egna lagkamraten

Publicerad

I dag nådde formel 1 cirkusen klassiska Silverstone.

Där kom Marcus Ericsson att bli rejält irriterad på sin stallkamrat, Pascal Wehrlein.

Det efter att Wehrlein trängt ut Ericsson vid två svängar i rad.

"Jag ger honom plats och sen ger han mig ingen plats alls, tack för det" säger Ericsson.

Sauber har haft en tung säsong - och i dagens grand prix på Silverstone har stallet återigen huserat längst bak i fältet under den större delen av loppet. 

Och som om det inte vore nog så hamnade Marcus Ericsson och Pascal Wehrlein i luven på varandra efter ett par situationer där den svenska föraren ansåg att stallkamraten trängde ut honom vid två kurvor i följd. 

"Jag ger honom plats och sen ger han mig ingen plats alls, tack för det" hörs Ericsson säga över radion, och lagledningen svarar då att han ska fortsätta köra "Det är ett långt lopp, Marcus".

Marcus Ericsson slutade till sist på 14:e plats medan Wehrlein gick i mål som 17:e och sista förare. Vann gjorde Lewis Hamilton före Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen, som lyckades knipa tredjeplatsen trots motorproblem i slutet av loppet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag