Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericssons F1-säsong är räddad

Foto: Frederic Le Floc H
Foto: Diego Azubel / Epa / Tt
Foto: Eric Vargiolu

Marcus Ericssons F1-säsong är räddad.

Men det var allt annat än gratis.

Enligt TT så köptes Giedo van der Garde ut för 137 miljoner kronor under tisdagen.

Inför Australiens grand prix som avgjordes i helgen så har det stormat rejält kring Suaber. Giedo van der Garde hade, enligt australisk domstol, ett giltigt kontrakt med Sauber och hade rätt att köra i Melbourne på bekostnad av antingen Marcus Ericsson eller Felipe Nasr.

Under helgen som gick utspelades det smått komiska scener där holländaren bland annat stal Ericsson kläder, men van der Garde körde aldrig. I stället fick Ericsson och Nasr ta plats i bilarna och Ericsson blev åtta i loppet.

Nu kan han med lugn i sinnet ställa in sig på att ta nya poäng.

Tvisten mellan van der Garde och Sauber, som har fått namnet "seatgate", har nu nått sitt slut.

En uppgörelse mellan Sauber och van der Garde nåddes under tisdagen, enligt TT.

Men det kostade.

Enligt uppgift köptes van der Garde ut för 137 miljoner kronor, det är vad han skulle ha betalat stallet för en säsong som testförare och en säsong som förare.

"Vi är glada"

Enligt Algemeen Dagblad ligger F1-sportens mäktigaste man, Bernie Ecclestone, bakom lösningen i konflikten. Ecclestone ska ha kontaktat van der Gardes största sponsor Marcel Boekhoorn för att hitta en lösning.

– Vi är glada för att saken är avslutad, sade en talesman för Sauber till schweizisk tv, utan att ge några detaljer om uppgörelsen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.