Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericsson skyllde på bilen

Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Mark Thompson / GETTY IMAGES GETTY IMAGES ASIAPAC
Foto: Imago Sportfotodienst

Nico Rosberg vann även säsongens andra formel 1-tävling. Marcus Ericsson tog inga poäng och skyllde på att han tvingades spara på bränslet under slutvarven.

– Det var nästan omöjligt att försvara poängplatsen på grund av det, sa svensken till Viasat.


Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Säsongens andra formel 1-tävling kördes i Bahrain och den tyske storstjärnan Nico Rosberg ledde den nästan från start till mål. Rosberg vann förra säsongens tre sista tävlingar och har nu vunnit den här säsongens två första.

– Nyckeln var starten, jag kom i väg bra och från ledningen försökte jag bara kontrollera loppet, sa tysken i gårdagens segerintervju.

Stökig start

Starten av loppet var dock långt i från oproblematisk för alla inblandade.

Rosbergs stallkamrat, Lewis Halilton, hade pole position men blev påkörd av Valtteri Bottas redan i loppets första sväng.

Trots den tunga starten lyckades Hamilton till slut köra upp sig till en tredje plats. Tvåa blev finske Kimi Räikkönen som kom tio sekunder efter Rosberg.

– Jag hade hoppats att säkerhetsbilen skulle komma ut. Min bil blev skadad och jag kunde inte på riktigt utmana Räikkönen, sa Hamilton efter loppet.

Ericsson skyllde på bilen

Marcus Ericsson låg ett tag på en poänggivande tionde plats men tappade på slutet och blev poänglös.

Detta var dock inte bara Ericssons fel enligt honom själv.

– Det var ett okej resultat med tanke på den bil vi har. Jag hade problem de första varven och hade inte det tryck i motorn som vi ska ha. Jag var nästan sist innan det på något sätt kom tillbaka energi, sa Ericsson till Viasat.

Därmed är Ericsson fortsatt poänglös den här säsongen. Under säsongens första tävling tvingades 25-åringen bryta loppet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.