Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericsson om det tunga debutåret

Foto: Patrik Lundin

Marcus Ericsson är redo för sin andra säsong i Formel 1.

Efter att ha fått fjolåret förstört av en krånglande bil och krisande stall ser Ericsson fram mot ett bättre 2015 med nya stallet Sauber.

– Det blev en svår tid både sportsligt och mentalt, säger Ericsson om fjolåret på en pressträff i Stockholm.

När Marcus Ericsson skrev på för Caterham blev han den förste svensken i Formel 1 på 23 år. Caterham var ett av F1-cirkusens mindre stall, men hade trots det förhoppningar om att kunna ställa en konkurrenskraftig bil på startlinjen. Så blev det inte. Caterham drogs med ständiga problem med bilen. Samtidigt gick stallet allt sämre ekonomiskt och begärdes i konkurs innan säsongen var slut.

– Det är klart att det var väldigt tufft. Främst för att man hade hoppats på någonting bättre. en jag lärde mig väldigt mycket och stärktes framför allt mentalt. De sista tre rasen innan Caterham la ner gick det ju väldigt bra, och det kan vara en anledning till att jag sitter här, säger Ericsson som blev klar för Sauber den första november i fjol.

Stallkamrat med rivalen

I Sauber blir Ericsson stallkamrat med Felipe Nasr, som han tampades mot i GP2 innan Ericsson tog steget till Formel 1. I GP2 hade duon ett par rejäla duster på banan.

– Vi var inte bästa kompisar på den tiden, vi var rätt jämna tidsmässigt och då gick vi på varandra flera gånger. Men det är så det är. Vi är extrema tävlingsmänniskor. Det är inget konstigt, och det har funkat väldigt bra nu på försäsongen, säger Ericsson.

Ericsson blev klar för Sauber en vecka innan Nasr. När Nasr blev klar för stallet befann de båda förarna i Sao Paulo för Brasiliens GP. Då passade Ericsson på att tala ut med sin nya lagkamrat.

– Grejen som var är att vi inte hade pratat sedan tiden i GP2. När han blev klar för Sauber såg jag att han var i depån på Sauber, så jag gick fram och sa grattis. Då sa han att vi glömmer allt som har varit. Det var en bra start, säger Ericsson.

2015 års F1-säsong inleds nästa helg i Melbourne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.