Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ericsson i otäck krasch: ”Det är en riktig smäll”

Marcus Ericsson åkte av efter drygt halva tävlingen. Foto: Viasat Motor
Marcus Ericsson kunde ta sig ur bilen för egen maskin. Foto: Viasat Motor

Marcus Ericsson tvingades bryta GP-tävlingen i Storbritannien.

Detta efter att ha kraschat i banans första kurva i 300 kilometer i timmen.

– En riktig smäll för Ericsson. Det går riktigt fort där, men han verkar vara oskadd, säger kommentatorn Janne Blomqvist i Viasat.

 

Se händelsen i spelaren ovan.

Marcus Ericsson tog VM-poäng i Österrike förra helgen och hade förhoppningar om att reprisera den bedriften i Storbritanniens GP.

Men formel 1-svensken tvingades bryta med cirka halva tävlingen kvar i Silverstone. Ericsson tappade kontrollen över sin bil och kraschade in i barriärerna i banans första kurva.

– En riktig smäll för Ericsson. Det går riktigt fort där, säkert 300 kilometer i timmen, säger kommentatorn Janne Blomqvist i Viasat.

Marcus Ericsson i krasch – tvingades bryta

Tävlingen var därmed över för Marcus Ericsson, som kunde ta sig ur bilen av egen kraft och verkade klara sig undan utan skador.

– Han tappade kontroll över bilen och kraschade in i barriären, Men han gick därifrån av egen maskin och verkar vara oskadd, säger Janne Blomqvist.

Marcus Ericsson själv:

– Vi måste kolla exakt vad som hände. Det här var inte bra.

Han fortsätter:

– Det är ingenting man kan göra när man väl har svängt. Allt kändes bra och jag var smart med däcken. Det kändes möjligt med poäng så det här var väldigt tråkigt.

I och med svenskens uråkning var båda Saubers bilar ute ur tävlingen. Strax innan Ericssons krasch hade nämligen teamkamraten Charles Leclerc kört av banan efter ett misslyckat stopp i depån.

Det är oklart vad som orsakade Leclercs avåkning.

Vettel vinnare framför Hamilton

Sebastian Vettel, Ferrari, tog hem GP-tävlingen före regerande världsmästaren Lewis Hamilton och finländaren  Kimi Räikkönen.

För Hamilton, som hoppades på en femte raka seger på hemmaplan, sprack drömmen redan i den tredje kurvan då engelsmannen blev påkörd och fick snurr på sin bil.

Tyske Sebastian Vettel har haft problem med sin nacke och kände sig osäker inför tävlingen i Silverstone, men är glad att han kom till start.

– Det var inte så lätt att hitta en väg förbi men jag tror att jag överraskade honom (Räikkönen). Det fungerade bra och jag är väldigt lycklig, säger han och fortsätter:

– Jag var i dåligt skick i går men det är mycket bättre i dag med allt adrenalin. Jag kommer säkert känna lite i kväll, men nacken höll och jag njöt av racet.

Segern var Sebastians fjärde för säsongen och den tyske 31-åringen toppar nu tabellen, åtta poäng före Lewis Hamilton.

 

https://twitter.com/F1/status/1015960097657323522

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!