Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Ericsson: "Han kallar mig idiot"

Marcus Ericsson.
Foto: Mark Schiefelbein / AP TT NYHETSBYRÅN
Romain Grosjean.
Foto: Diego Azubel / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Haasföraren Romain Grosjean var förbannad på Marcus Ericsson efter dagens grand prix-tävling i Kina.

Deras bilar rörde varandra i första kurvan och fransosen tvingades byta vinge efter det.

– Han kallade mig idiot, blind och ännu grövre grejer. Det är respektlöst och väldigt oprofessionellt. Varken jag eller domarna tycker att jag gjorde något fel, säger Ericsson.


Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Romain Grosjean fyller 30 år i dag, men fick ingen rolig födelsedag.

Han tvingades byta framvinge på sin bil efter att han åkt ihop med Marcus Ericsson i den första kurvan i dagens formel 1-lopp.

Efteråt var den Schweizfödde fransmannen ilsken och sprang fram till svensken.

"Förstår inte varför han var arg"

– Han kallade mig idiot, blind och ännu grövre grejer. Och det kommer från en förare som för två eller tre år sen blev avstängd i ett race för farlig körning efter att ha kört in i andra bilar tre-fyra gånger, säger Marcus Ericsson.

Vad sa du till honom?

– Jag sa bara att jag inte förstod vad han pratade om och att han skulle lugna ner sig. Jag tycker att han betedde sig på ett omoget och oprofessionellt sätt.

Enligt Ericsson själv gjorde han inget fel. Och det tyckte inte domarna heller.

– Jag blev tryckt från sidan av en annan bil och Grosjean låg bakom mig, så det var trångt och han tappade sin vinge vilket var oturligt. Men jag tycker det är klart att det var en raceincident, och det tyckte domarna med.

– Jag kollade på tv-bilderna efteråt. Sådana incidenter händer i varje racestart. Det är alltid trångt i första kurvan, så funkar det. Det var inte direkt så att jag var ute efter att köra på Grosjean eller tvärtom.

Hoppas på bättre material snart

Marcus Ericsson slutade på 16:e plats i loppet. Slutplaceringen var han inte nöjd med. Men den egna insatsen tyckte Sauberföraren ändå inte att det var något fel på.

– Jag tycker racet i sig var felfritt från min sida även om en 16:e plats så klart inte är vad jag siktade på.

Ericsson säger att hans bil ska få nya delar och tror att det kommer ge honom bättre förutsättningar.

– Vi har en bil som inte är så konkurrenskraftig just nu. Men hela helgen så tycker jag att jag har maximerat materialet vi har. Jag har slagit min lagkamrat ganska klart hela helgen och det är inte så mycket mer jag kan göra.

Vad behöver bli bättre med bilen?

– Vi behöver mer grepp helt enkelt. Mer marktryck. Det är främst det som behövs om man jämför med de snabbare bilarna.

– Det ekonomiska läget i teamet är inte det bästa, så nya delar är väl inte högst prioriterat just nu. Jag vet att nya delar är på gång, men jag vet inte när de kommer. Jag hoppas så snart som möjligt, för då tror jag att vi kan vara mer konkurrenskraftiga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.