Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marcus Ericsson avslöjar nya planen för karriären

Foto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Marcus Ericsson tvingades bort av formel 1-stallet Sauber.

Nu har 28-åringen antytt vad som kan bli nästa anhalt i racingkarriären: Indycar.

– Jag tror att en plats där är ett realistiskt mål, säger Ericsson till Speedweek. 

Efter en tids spekulationer blev det till slut officiellt: Marcus Ericsson förlorar sin förarplats hos Sauber nästa år. Ferrari-talangen Antonio Giovinazzi och gamle räven Kimi Räikkönen kommer att ta svenskens plats. Samtidigt meddelade Sauber att den svenske föraren blir kvar i stallet under nästa säsong, som tredjechaufför och varumärkesambassadör. 

Men Ericsson är inte nöjd med att vara reserv. I en intervju med Speedweek avslöjar stjärnan att han har en helt annan plan för framtiden. Han vill köra i amerikanska serien Indycar.

Ericsson till Indycar

– Vi kollar på olika alternativ, men inget är bestämt än. Jag vill verkligen tävlingsköra, det är mitt huvudsakliga mål. Indycar är det mest tilltalande valet för mig, så jag kollar om det finns plats. Vi har pratat med några stall och jag tror att en plats där är ett realistiskt mål, säger Ericsson. 

Samtidigt vill Ericsson att nästa destination ska vara en tillfällig språngbräda som i slutändan ska kasta honom tillbaka in i formel 1-cirkusen.

”En intressant tävling”

– Jag vill köra på högsta möjliga nivån för jag vill till formel 1. Därför måste det vara en snabb tävlingsform. Det är därför jag föredrar Indycar. Jag har alltid tittat på det och tyckt att det skulle vara riktigt coolt att köra i ovalen, för det ser väldigt kul ut, säger Ericsson. 

Däremot är Ericsson inte lika lockad av den klassiska tävlingen Le Mans 24-timmars. 

– Det är en intressant tävling på flera sätt, men om man ska tillbaka till formel 1 så är den typen av racing kanske inte det bästa valet, säger Ericsson. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!