Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målet: "Det handlar om att komma i mål i dag"

Foto: Hoch Zwei

MELBOURNE. Mulet och kallt - men inget regn.

Nu görs de sista justeringarna inför F1-premiären tidigt söndag morgon

- För oss handlar det om att komma i mål, säger Marcus Ericsson till SportExpressen.se.

Depåområdet låg vid Albert Park i Melbourne i morse, lokal tid. Mekanikerna tillåts inte komma in före klockan 11 och tävlingen startar inte förrän klockan 17.00 på eftermiddagen lokal tid. Det innebär 07.00 svensk tid.

Marcus Ericssons Caterham-bil är redo för start och det finns lite självförtroende i stallet trots de tuffa dagarna i Melbourne.

Ingen taktik

Taktiken är att ta bilen över mållinjen hellre än att satsa på snabba varvtider. Klarar Caterham och Marcus Ericsson det så finns VM-poäng inom räckhåll.

- Vi har inte direkt lagt upp en taktik för racet vad gäller däck och bränsleförbrukning och sånt men det var viktigt för oss att vi på testerna i Bahrain kunde köra igenom alla situationer som kommer i racet.

- Där kunde jag öva på det som väntar och jag har lite mer koll på hur de olika momenten går till, som hur vi ska göra depåstoppen och starten, berättar Marcus Ericsson.

De team som har Mercedes-motorer samt de med motorer från Ferrari anser Caterham-folket är svåra att slå i ren fart på banan. Men att bli bästa Renault-team kan räcka långt sett till poängfördelningen.

Hamilton förhandsfavorit

Av 22 bilar på startlinjen har åtta Renault-motorer och tio förare får poäng.

Det väntas komma över 100 000 åskådare till tävlingarna i eftermiddag och de flesta kommer att heja på hemmaföraren Daniel Ricciardo. Ricciardo - med Renault-motor - står i första startledet tillsammans med experternas stora förhandsfavorit, britten Lewis Hamilton.

Mycket av snacket i Melbourne har handlat om hur Lewis Hamilton ska komma överens med teamkompisen Nico Rosberg. Finsk-tyske Rosberg startar bakom Hamilton och de två anses inte vara några nära vänner.

Nico Rosberg planerar att gifta sig med sin flickvän Vivian Sibold men enligt ryktet i F1-depån är Hamilton inte ens bjuden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.