Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäktiga uppvisningen – historisk efter nya titeln

Foto: RUNGROJ YONGRIT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUNGROJ YONGRIT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Det blev aldrig spännande. På söndagen säkrade spanjoren Marc Márquez sin fjärde raka VM-titel i roadracingens värstingklass MotoGP – med fyra lopp kvar i tävlingskalendern.

26-åringen, som under sin debutsäsong 2013 blev tidernas yngsta världsmästare, har vunnit nio av 15 lopp och säkrade titeln när han körde hem det 15:e, i Thailand.

– Nu är det dags att njuta, sade Márquez efter att ha haft mycket press på sig under säsongen.

– Alla vill slå dig, det är inte enkelt, sade Hondaföraren.

Titeln var hans åttonde totalt och hans sjätte i MotoPG-klassen, vilket innebär att han blev den yngsta sexfaldiga världsmästaren genom tiderna i högsta klassen, ett rekord som tidigare tillhört italienske legendaren Giacomo Agostini som var 29 år när han klarade bedriften. Agostini har fortfarande flest titlar med sina åtta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.