Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lindgren tappade ledningen i Danmark

Foto: FOTO OLIMPIK / FOTO OLIMPIK/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Ledning i VM efter två deltävlingar.

Men inte efter tre.

Fredrik Lindgren tappade den till Tai Woffinden efter att ha slutat nia i GP-tävlingen i Horsens, Danmark.

Fredrik Lindgren har som ende svenske förare i speedway-VM övertygat. Han har varit i ledning i VM-serien sedan första deltävlingen i Warszawa och i Prag så stod han dessutom högst upp på pallen.

Men det var inte Lindgrens dag när VM-cirkusen hade letat sig till danska Horsens och VM-deltävling nummer tre.

Miss ställde till det

En kostsam miss i tredje heatet ställde till det en del för svensken. Han körde ihop sju poäng totalt under dagen och det räckte inte för att ta sig till en semifinal.

Tai Woffinden, som skuggade Lindgren i VM-serien med ett poäng, hade till skillnad från Lindgren en förträfflig dag och var också bäst i Horsens och tog hem GP-segern. Då snodde han också åt sig ledningen i VM-sammandraget från svensken.

Lindgren fick annars en smakstart och en väldigt lovande inledning på tävlingen. Han var snabb ut från start, etablerade en ledning, utökade och tog sedan en betryggande seger i hans första heat. En förtroendeingivande start. Men fler förstaplatser skulle det inte bli.

I tredje heatet kom dagens stora bottennapp.

Lindgren var lite för het i starten och ryckte in i starttejpen innan den ens hade hunnit dragits upp. Då åkte han på en varning och blev dessutom utesluten ur heatet. Och under tiden som svensken fick ett heat helt bortspolat så körde Woffinden strålande.

Omutlig Woffinden

I sista heatet ställdes de mot varandra. Lindgren hade länge ledningen, men Woffinden hade en vass avslutning och passerade 32-åringen mot slutet och snuvade honom på en semifinalplats.

Det var verkligen Woffindens dag. Han tog tre segrar i grundomgången, vann sin semifinal. Sedan var han också omutlig i finalen. Woffinden körde ihop totalt 18 poäng och drar nu förbi Lindgren i VM-sammandraget till en tio poäng stor ledning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!