Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Lindgren briljant i Smedernas kross

Publicerad

Smederna körde över Indianerna i Kumla.

Fredrik Lindgren stod för en jätteinsats – men fick ändå se sig brädad av lagkamraten Michael Jepsen Jensen.

– Jag håller en väldigt hög nivå just nu, säger Lindgren till Eskilstuna-Kuriren. 

De regerande svenska mästarna Smederna hade inga som helst problem med att besegra Indianerna under tisdagskvällen.

Matchen på Sannahed var avgjord ganska tidigt och det hela blev i stället en kamp om vem som skulle bli poängbäst i bortalaget Smederna: Lagkaptenen Michael Jepsen Jensen eller Fredrik Lindgren?

Efter att ha kört sina fyra ordinarie heat stod båda på tolv inkörda poäng vardera. Men i det sista nomineringsheatet kom plumpen för Lindgren, som föll mot Vaclav Milik och fick "nöja sig" med 14 poäng.

Smederna krossade Indianerna med 55-35

Jepsen Jensen fick 15.

– Vissa kanske ser det som att det var en besvikelse att jag tappade en poäng. Det gör inte jag. Tar man 14 i Elitserien har man gjort det väldigt bra. Jag håller en väldigt hög nivå just nu, säger Fredrik Lindgren till Eskilstuna-Kuriren. 

Lagkaptenen Michael Jepsen Jensen har inte mycket att klaga på efter uppvisningen i Kumla.

– Det är inte enkelt även om det kanske ser så ut ibland. Vi jobbar hela tiden för att hålla oss skarpa och hänga med. Men det sitter ju mycket i huvudet också och just nu flyter det på bra, säger han.

 

Matchen slutade 55-35 till Smederna – se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag