Lewis Hamilton öppnar upp: ”Kände mig inte välkommen”

Lewis Hamilton, här med några av sina smycken på sig.
Foto: HASAN BRATIC/SIPA/SHUTTERSTOCK / HASAN BRATIC/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ledningen inom formel 1-organisationen har inför denna säsong markerat mot att förare har piercings och kedjor under tävlingarna.

Något som fått Lewis Hamilton att reagera och fått sig att känna sig utpekad.

 – Jag kände mig inte välkommen, och inte accepterad. Jag är ju den enda som har på mig sådana saker, säger Hamilton till Vanity Fair.

F1-stjärnan Lewis Hamilton menar att förbudet mot piercings och smycken är direkt riktat mot honom själv. Hamilton har uttryck att beslutet, som tävlingschefen Niels Wittich ligger bakom, är ”onödigt” och ”ett steg i fel riktning”.

 – Jag kände mig inte välkommen, och inte accepterad, säger han till Vanity Fair.

Hamilton tog, trots allt, bort sin näspiercing inför British Grand Prix, men hävdar samtidigt att personerna bakom beslutet gör det för att visa att de sitter inne på makt.

 – Folk älskar att ha makt. Jag känner mig utpekad, det gör jag. För jag är egentligen den enda föraren som har smycken på mig.

Öppnar för att förlänga 

På en presskonferens inför Miamis Grand Prix valde Lewis Hamilton att iklä sig så mycket smycken han bara kunde, med ringar runt varje finger och med flera kedjor runt halsen. Han fick också spekulationerna att rulla i gång sedan han uttryckt att han inte riktigt kunde säga vart en av hans piercingar satt.

Något som han senare har berättat var ett skämt för att få folk att tro att han hade en piercing på sina genitaler. 

 – Jag har inga andra piercingar, men jag gillar att folk börjar tänka att jag har piercingar på sådana ställen, säger Hamilton.

Som har ett år kvar på sitt kontrakt med Mercedes, vilket har fått många att ana att karriären kan vara på väg mot sitt slut. Något som Hamilton själv dock tillbakavisar.

 – Jag älskar fortfarande att köra, jag blir fortfarande utmanad av det. Så jag känner inte att jag kommer ge upp inom en snar framtid.

Träffa motorstjärnan Marcus Ericsson i exklusivt möte

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.