Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lewis Hamilton kan stoppas från Monacos GP: ”Konstig kulle att dö på”

Ur arkivet: Därför blev F1-stjärnan vegan
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: Eleanor Hoad/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Lewis Hamilton har tagit strid mot formel 1:s förbud mot smycken.

Nu ryter journalisten Will Buxton ifrån.

Du får inte välja vilka regler du vill följa”, skriver han på Twitter.

Inför helgens GP i Miami dök Lewis Hamilton upp med tre klockor, fyra halsband och en hel drös med ringar. En protest mot Internationella motorsportförbundet (FIA). Även Sebastian Vettel hakade på och drog på sig ett par kalsonger utanpå sin overall.

Det är nämligen förbjudet att använda smycken, och underkläder, som strider mot förbundets säkerhetsregler.

Reglerna är inte nya, men har uppmärksammades av de nya tävlingsledarna.

– Det här är en så liten grej. Jag har hållit på med den här sporten i 16 år, haft smycken på mig i 16 år, sa Hamilton om frågan tidigare.

Stjärnan har sagt att han har två piercingar som inte går att ta bort och FIA har gett honom dispens i Miami och Barcelona.

Men när det är dags för Monacos GP 29 maj måste alla smycken vara borta, annars kan det få stora konsekvenser. Lewis Hamilton riskerar att portas från den klassiska tävlingen, skriver Express.

Will Buxtons kritik mot Lewis Hamilton

F1-journalisten Will Buxton ifrågasätter Hamiltons ställningstagande.

Med full vetskap om att Hamiltons fans inte kommer att hålla med, det här känns som en konstig kulle att dö på. Lewis och Mercedes uppmanade FIA att tillämpa reglerna till punkt och pricka. Den nya RD (tävlingsledarna) gör det. Du får då inte välja vilka regler du vill följa”, skriver han på Twitter.

Efter säsongsavslutningen i fjol gick Mercedes hårt åt förre tävlingsledaren Michael Masi och menade att han inte följde regelboken.

Will Buxton, som gjort sig känd för den breda publiken i Netflix dokumentärserie ”Drive to survive”, lyfter fram den ottäcka kraschen Romain Grosjean var med om 2020 som en anledning bakom tävlingsledningens beslut.

Den här regeln har funnits längre än vad Lewis har varit i F1. Det har inte skapats bara för honom. Det här, och underklädersregeln handlar om att tillämpa lärdomarna från Grosjean-kraschen. Om han verkligen tycker att det är en så liten fråga, varför göra den så stor?”.


Tv: Youtube-stjärnans galna bet

Sätter sina pengar på Amanda Serrano i matchen mot Katie Taylor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.