Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lewis Hamilton fick brev från dödsdömd tonåring inför tävlingen i Saudiarabien

Foto: TIM GOODE / STELLA PICTURES / PA

Grand prix hålls i Saudiarabien – ett land som har avrättat cirka 100 personer de senaste veckorna.

Nu säger stjärnan Lewis Hamilton emot – efter att ha fått ett brev från en dödsdömd 14-årig pojke.

– Historierna man hör är häpnadsväckande. När man är 14 vet man fortfarande inte ens vad man ska göra med sitt liv, säger han, enligt Mirror.

Att stora idrottstävlingar hålls i diktaturer är inget nytt.

OS hölls i Kina, fotbolls-VM kommer att hållas i Qatar och grand prix arrangeras i Saudiarabien.

Saudiarabien har de senaste veckorna avrättat 97 personer och den Lewis Hamilton fick ett brev av en 14-årig pojke som är dömd till döden. Något som fick honom att reagera starkt.

 ”Historierna man hör är häpnadsväckande”

– Historierna man hör är häpnadsväckande. Jag har fått ett brev från en pojke som är 14 år som är dömd till döden. När man är 14 vet man fortfarande inte ens vad man ska göra med sitt liv, säger han, enligt Mirror.

Den 37-årige brittiske superstjärnan menar att förarna inte bestämmer var tävlingen kommer att ske, men att man ska utbilda sig i frågorna.

– Vi bestämmer inte vart vi åker för att tävla i formel 1, men även om det inte nödvändigtvis är vårt ansvar, är vi skyldiga att försöka göra vad vi kan. Det är viktigt att vi försöker utbilda oss själva, och försöka se till att vi gör något, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.