Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya orden om Schumi: ”Är negativa historier”

Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP
Foto: GEPA pictures / GEPA PICTURES

Lewis Hamilton närmar sig karriärens femte världsmästartitel.

Då kommer Jacques Villeneuve med ett oväntat utspel.

– Jag rankar Lewis överlägset mycket högre än Michael Schumacher – som förknippas med för många negativa historier, säger experten till Reuters. 

Fyra tävlingar återstod av formel 1-säsongen.

Under söndagskvällen, i USA:s GP i Austin, Texas, hade Lewis Hamilton chansen att säkra världsmästartiteln. Den brittiske superstjärnan hade stått som totalsegrare redan under söndagen om han hade slagit tysken Sebastian Vettel med minst åtta poäng.

Något som han misslyckades med.

Nu har Hamilton tre lopp på sig att ta hem titeln, något som skulle innebära karriärens femte mästartitel. Något som skulle innebära att Hamilton ansluter till en exklusiv skara. 

I F1-historien är det endast två förare som vunnit fem VM-titlar eller fler: argentinaren Juan Manuel Fangio (5) och tysken Michael Schumacher (7).

Inför GP:t i Texas kom den forne världsmästaren Jacques Villeneuve, numera expert, med en jättehyllning till Lewis Hamilton. Kanadensaren tror att 33-åringen kommer peta ner Schumacher från tronen som tidernas främste F1-förare.

– Jag rankar Lewis överlägset mycket högre än Michael, säger Jacques Villeneuve till Reuters enligt GP Fans. 

Utspelet: Hamilton en större mästare än Schumacher

Han fortsätter:

– Det var för många negativa historier, för många frågetecken kring hur vissa tävlingar och titlar vanns. Och att vara en stor mästare handlar om mer än att bara vinna tävlingar.

Enligt Villeneuve är Lewis Hamilton en större idrottsman än Michael Schumacher, då han menar att britten alltid behandlat sina kolleger med respekt och att det sällan skrivs något negativt om honom.

– Man kan gilla eller ogilla hans livsstil men det finns ingenting hemskt eller negativt med den. Det finns inget hemskt mot hans motståndare utan det finns en respekt. Det finns inga frågetecken huruvida han fuskar eller inte och det utgör en stor skillnad. Så ska en mästare vara, säger Villeneuve.