Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Störst i sin sport – nu har han avlidit

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Ivan Mauger, en av speedwaysportens genom tiderna mest framgångsrika förare, är död. Han somnade in på måndagsmorgonen, 78 år gammal.

”Jag inser hur lyckligt lottad jag var att få kalla honom för min pappa, hur lyckligt lottade vi alla var. Ett helt fantastiskt liv, levt till absolut maximum”, skriver Maugers dotter Debbie Pritchard i ett inlägg på Twitter. 

Ivan Mauger är död. Det berättar hans dotter Debbie Pritchard på måndagsmorgonen, och speedway-legendaren sörjs nu av hela motorsportvärlden.

”Ni kände honom som "Ivan", något som jag verkligen respekterar. Jag inser hur lyckligt lottad jag var att få kalla honom för min pappa, hur lyckligt lottade vi alla var. Ett helt fantastiskt liv, levt till absolut maximum”, skriver hon i ett inlägg på Twitter. 

https://twitter.com/DebPritchardGC/status/985663571534073856

För ett par år sedan drabbades Ivan Mauger av Alzheimers sjukdom. Det var i sviterna av sjukdomen som han avled på måndagsmorgonen, 78 år gammal.

– Han var en megastjärna. Ingen har någonsin dominerat sporten på det sätt som han gjorde. I fotbollstermer så var var han speedwayvärldens Pelé, säger John McCallum, vd för Speedway New Zealand, till nya zeeländska Stuff. 

Tog sex VM-titlar

Ivan Mauger är en av historiens mest framgångsrika speedwayförare. Under sina år som aktiv tog han hem totalt sex stycken VM-titlar, en bedrift som endast han och svenske Tony Rickardsson lyckats med.

1976 tilldelades han den brittiska imperieordern – som tilldelas män och kvinnor som bidragit med förtjänster åt riket – för sina stora framgångar inom sporten.

Mauger körde sitt sista lopp i Adelaide 1986, men fortsatte att vara involverad i sporten i resten av sitt liv.

Han sörjs närmast av sin fru Raye och deras tre barn Kym, Debbie och Julie.

https://twitter.com/SpeedwayGB/status/985648684007395328

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!