Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkarens dom – om Schumachers skada

Michael Schumachers hälsa har blivit en gåta med åren. Här är det viktigaste i fallet.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST, VIA WWW.IMAGO- / IMAGO IMAGES/MIS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Michael Schumachers hälsotillstånd är ännu ett mysterium för allmänheten.

Enligt neurologen Nicola Acciari kan konsekvenserna av F1-ikonens allvarliga huvudskada ha påverkat hans fysiska status avsevärt.

– Det är en person med ett väldigt förändrat och försämrat organiskt och muskulärt tillstånd, säger Acciari enligt Daily Mail.

Drygt sex år har gått sedan Formel 1-ikonen Michael Schumacher var med om en allvarlig skidolycka i franska alperna, skadade huvudet och hamnade i koma. 

Det är än i dag inte säkert exakt hur 50-åringen lever, eller i vilket tillstånd han befinner sig. Hans familj med managern Sabine Kehm och hustrun Corinna har varit sparsamma i sina uttalanden och knappt gjort någon intervju gällande hans hälsotillstånd.

I början av september rapporterades att Schumacher hade smugglats in på Georges-Pompidou-sjukhuset i Paris under falskt namn, för att genomgå en stamcellsoperation.

Frågetecken kring Schumachers status

I övrigt vet världen mycket lite om 50-åringen.

Familjen Schumacher, och medierådgivaren Sabine Kehm, har vid flera tillfällen fått kritik för att de hemlighåller Schumachers status för fansen.

– Jag skulle vilja veta hur han mår, skaka hans hand eller stryka honom över ansiktet. Men tyvärr avvisas jag av Corinna, har hans tidigare manager Willi Weber sagt till den tyska tv-kanalen RTL.

Hustrun Corinna svarade då:

– Snälla, ha förståelse för att vi följer Michaels önskan då vi hemlighåller ett så pass känsligt ämne som hans hälsa, sa hon enligt Bunte.

Neurologens teori om Schumacher

Spekulationerna om F1-ikonens tillstånd har med andra ord fortsatt. Enligt neurologen Nicola Acciari får omvärlden vara beredd på Schumacher – om han en dag träder fram för allmänheten – kommer att vara en annan person än den vi minns.

– Vi måste tänka på att det är en person som har förändrats mycket från den person vi kommer ihåg från på racingbanan. Det är en person med ett väldigt förändrat och försämrat organiskt och muskulärt tillstånd, även i skelettet, säger Acciari till Contro Copertina enligt Daily Mail.

– Allting är på grund av det hjärntrauma han har drabbats av, fortsätter Acciari.

Michael Schumacher är sjufaldig världsmästare i formel 1, vilket gör honom till sportens främste utövare någonsin.

Schumacher fyllde 50 för nästan exakt ett år sedan. Då passade hans hustru Corinna på att ge en sällsynt uppdatering om sin makes hälsotillstånd:

”Ni kan vara säkra på att han är i de bästa av händer och att vi gör allt som är möjligt för att hjälpa honom”, skrev hon på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.