Michael Schumacher. Foto: Attila VolgyiMichael Schumacher. Foto: Attila Volgyi
Michael Schumacher. Foto: Attila Volgyi
Nu tar Mercedes bort loggan på bilarna. Foto: / PA WIRENu tar Mercedes bort loggan på bilarna. Foto: / PA WIRE
Nu tar Mercedes bort loggan på bilarna. Foto: / PA WIRE
Loggan.Loggan.
Loggan.

Kritik från fansen efter Schumacher-beslutet

Publicerad

Mercedes har sedan 2014 prytt sina tävlingsbilar med texten "Fortsätt kämpa Michael" för att visa sitt stöd till Michael Schumacher.

Men inför den kommande säsongen väljer f1-teamet att ta bort loggan.

Det får fansen att se rött och rasa mot Mercedes, skriver Denik.

"Det gör ont inombords", skriver en "Schumi"-anhängare på Twitter.

Det var den 29 december 2013 som Michael Schumacher befann sig med sin son i de franska Alperna.

Den förra F1-föraren kraschade då och slog huvudet i en sten och trots att han bar hjälm skadades han svårt.

Schumacher fördes akut till sjukhus där han låg i koma i drygt sex månader innan han i september 2014 fördes till sitt hem i schweiziska Genéve för fortsatt behandling.

Hans tillstånd är fortfarande något oklart men tidigare har det kommit rapporter om att han är på bättringsvägen - och kommer att återhämta sig.

Mercedes tar bort loggan

Sedan 2014 har f1-stallet Mercedes prytt sina tävlingsbilar med textraden "Keep fighting Michael" (fortsätt kämpa Michael") för att visa sitt stöd till F1-legendaren.

Men inför den kommande säsongen - som inleds på söndag i australiska Melbourne - väljer teamet att ta bort loggan.

"Loggan har tagits bort så att vi kan använda den i ett annat syfte i framtiden", säger en talesperson enligt tjeckiska tidningen Denik.

Mercedes säger också att de kommer att fortsätta stöda familjen på olika sätt - bland annat ekonomiskt men även genom andra initiativ.

Men tilltaget har inte tagits väl emot av fansen och enligt såväl Denik som Infobae rasar fansen mot Mercedes.

"Det ögonblicket när en legendars meddelande tas bort från f1-teamet som han byggt upp. Det gör ont inombords", skriver en Twitteranvändare.

I fredags uttryckte den brittiska f1-stjärnan Lewis Hamilton sitt stöd till Schumacher.

Orolig för barnen

Tidigare den här månaden kom uppgifter om att Michael Schumachers fru, Corinna, känner oro kring sonen Mick och dottern Gina-Maria.

Mick är nämligen aspirerande formel 4-förare och har utvecklat en körstil som är lika riskmaximerande som sin pappas.

Ett liknande dilemma finns att finna i dottern Gina-Maria Schumachers liv. Även i hennes fall måste Corinna leva med en olycksrisk.

"Fall och allvarliga skador är vardagsmat. Det är inte en ofarlig passion som Schumachers dotter har", skrev tyska sajten News.de.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag