Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraschade i 885 km/h – Jessica, 39, avled direkt

Här är Sportklubben med veckans bästa och sämsta.
Jessica Combs dog i augusti när hon försökte slå nytt världsrekord.Foto: Instagram.
”Jessi” Combs, känd från tv-programmet Mythbusters, blev 39 år gammal.Foto: Instagram.

Världens snabbaste kvinna på fyra hjul – Jessica ”Jessi” Combs – dog i augusti när hon skulle slå nytt världsrekord.

Nu har orsaken bakom dödsolyckan slagits fast, rapporterar Fox News.

Jessica ”Jessi” Combs är ett välkänt namn inom motorvärlden, men också känd från flera populära tv-program som Mythbusters och Bilfixarna (Overhaulin').

Framför allt har amerikanskan gått under smeknamnet ”världens snabbaste kvinna på fyra hjul” efter att ha slagit hastighetsrekordet för kvinnor i fordon 2013 med en hastighet på över 640 kilometer i timmen.

I augusti reste hon till Alvord-öknen i Oregon, USA, för att försöka slå sitt eget hastighetsrekord från 2013 genom att köra i en jetdriven bil.

Det slutade med en dödskrasch.

Orsaken bakom dödskraschen fastställd

Nu har orsaken bakom kraschen fastställs, efter att den lokala polisen och Combs rekordlag North American Eagle Race Team samlade in bevis från olyckplatsen. Fox News och TMZ rapporterar att ett fel på ena framhjulet ledde till att hela framvagnen kollapsade. 

Under färden – som enligt rapporterna gick i hela 885 km/h – ska Combs ha träffats i huvudet av ett trubbigt föremål som orsakat hennes död. Därefter ska bilen ha brunnit upp.

Jessica ”Jessi” Combs blev 39 år gammal.

Guinness World Records undersöker om det går att ge rekordet till Combs postumt.

 

LÄS MER: Idrottsstjärnans förfall – till fängelse och porrkarriär 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.