Michael Schumacher vårdas fortfarande. Foto: Shizuo KambayashiMichael Schumacher vårdas fortfarande. Foto: Shizuo Kambayashi
Michael Schumacher vårdas fortfarande. Foto: Shizuo Kambayashi
Foto: Michel EulerFoto: Michel Euler
 Foto: Michel Euler

Kostnad för Michael Schumachers vård

Publicerad

Michael Schumacher vårdas fortsatt i sitt hem i Schweiz efter skidolyckan för dryga två år sedan.

Enligt tidningen Bilanz betalar familjen omkring 1,4 miljoner kronor i veckan för hans läkarvård, skriver Marca.

Omkring 15 specialister arbetar på heltid för att rädda tyskens liv.

Rapporterna är ännu knapphändiga om Michael Schumachers tillstånd.

Efter skidolyckan i franska alperna i december 2013 har Formel 1-ikonen det senaste året vårdats i sitt hem i Schweiz, strax utanför Genève.

Detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de sprider information om Michael Schumacher. I förra veckan fick vi dock en uppdatering från en källa med nära koppling till "Schumi": Luca di Montezemolo, före detta chef över formel 1-stallet Ferrari.

– Jag har konstant kontakt och tyvärr ser det inte bra ut, sa di Montezemolo till La Gazzetta dello Sport.

Schumachers familj och manager Sabine Kehm har inte besvarat kommentaren.

Schumacher är näst rikast i F1-världen

Men klart är att läkarvården kostar familjen stora pengar. Schweiziska tidningen Bilanz rapporterar – i sin tidning – att 15 specialister arbetar regelbundet med Schumacher. För detta betalar familjen nästan 1,4 miljoner kronor i veckan och upp emot 80 miljoner kronor om året. Allt för att tyskens liv ska gå att rädda.

Kostnaderna finansieras tack vare att Schumacher fortfarande har penningstinna kontrakt med Mercedes Benz och företaget DVAG. De två företagen har valt att fortsätta sina kontrakt med familjen, medan övriga sponsorer lämnade Schumacher 2014.

Det har tidigare talats om ekonomiska besvär för Schuamchers familj. Men knappast: formel 1-ikonens förmögenhet uppgår till hela 6,5 miljarder kronor, enligt Bilanz. Det gör honom till formel 1-världens rikaste person, efter pampen Bernie Ecclestone.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag