Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klippet som avslöjar stora VM-skandalen

Här spårar det ur i depån – hoppar på konkurrenten
Luca Corberi kastar en vrakdel mot en konkurrent.Foto: BBC

Luca Corberi, 23, slutar med motorsport.

I VM-finalen i gokart kastade han först en vrakdel mot en motståndare som körde i full fart innan han gick till attack med knytnävarna i depån.

”Det finns inga ursäkter som förklarar varför jag agerat så skamligt”, skriver Corberi på Facebook.

VM-finalen i gokart i italienska Lonato fick oväntad uppmärksamhet efter en praktskandal.

Italienaren Luca Corberi tvingades avbryta tävlingen efter en kollision med Paolo Ippolito och kamerabilderna som fångade honom därefter har spridits snabbt i sociala medier.

Corberi ställde sig vid sidan av banan och väntade in rätt ögonblick. När Paolo Ippolito sedan passerade tog Corberi en vrakdel från sin bil och kastade mot sin motståndare som åkte förbi i hög fart.

– Vad i hela friden gör han. Det där är helt oacceptabelt, säger BBC:s kommentator i sändningen av tävlingen.

”Luca Corberi har precis förstört alla chanser han hade att få en racingkarriär efter sitt motbjudande beteende i dag”, skriver den tidigare F1-världsmästaren Jenson Button på Twitter.

Luca Corberi hoppade på Paolo Ippolito

”Det där är ett enkelt sätt att förstöra minsta hopp om en motorsportkarriär och få en livstidsavstängning”, skriver motorsportsreportern Gannon Burgett.

Både Corberi och Ippolito diskades till följd av sin kollision och nya bilder gör även att skandalen växer.

När Ippolito hade kört i mål valde nämligen Corberi att attackera honom med knytnävarna. Ippolito stod vid sin bil när Corberi kastade sig över honom och tryckte in honom i en vägg innan ett stort tumult uppstod. 

Efter några sekunder kom ytterligare en person springande i full fart och kastade sig över Ippolito – nämligen Corberis pappa som äger banan.

”Hans pappa äger banan och kastar killen in i en vägg. Livstidsavstängning för båda de här idioterna tack”, skriver Jenson Button.

Luca Corberi väljer att sluta

Dagen efter skandalen meddelade Corberi själv att karriären är över.

”Det finns inga ursäkter som förklarar varför jag agerat så skamligt. Det är något jag aldrig gjort under mina 15 år i karriären. Jag hoppas verkligen att ingen annan gör något liknande i framtiden”, skriver han på Facebook enligt racefans.net.

Han berättar också att han bett om att få sitt körkort indraget.

”Jag har bestämt mig för att inte delta i någon mer motorsportstävling under resten av livet. Det är ingen självömkan, det är bara rätt sak att göra.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.