Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Schumacher fortsätter i formel 1

Foto: HOCH ZWEI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/HOCHZWEI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Nej, det blir ingen flytt till Alfa Romeo för Mick Schumacher nästa säsong. Den unge talangen kommer i stället att fortsätta köra för Haas, tillsammans med sin nuvarande teamkamrat Nikita Mazepin.

Haas bekräftade nyheten under torsdagen inför Rysslands Grand Prix – som dessutom är hemmabana för Mazepin.

– Det har varit ett tufft år men den bilen vi har haft men de har båda två lärt sig mycket av det. Nu blickar vi framåt mot nästa säsong då vi är säkra på att vi kommer att ta flera steg framåt och ge Mick och Nikita chansen att ta nästa steg i sina formel 1-karriärer, säger Haas teamchef Günther Steiner.

Mick Schumacher säger att han kommer att göra allt i sin makt för att hjälpa Haas på vägen framåt, och tackar samtidigt Ferrari Driver Academy för chansen att få fortsätta köra i formel 1.

– Jag lever min dröm. Nytt tekniskt reglemente, imponerande ambition hos alla i Haas och stöd från Ferrari – självklart tror jag att allt det här kommer göra att vi är närmre resten av fältet nästa säsong, säger han.

Haas ligger inför Rysslands Grand Prix på tionde och sista plats i konstruktörsmästerskapet, bakom Alfa Romeo. Haas är det enda teamet som fortfarande inte lyckats ta någon poäng.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.