Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Marcus Ericsson får nytt flerårskontrakt

Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRIAN SPURLOCK / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Den svenske indycarföraren Marcus Ericsson, 30, förlänger sitt kontrakt med Chip Ganassi Racing. 

Svensken har skrivit på ett flerårskontrakt. 

– Jag känner mig säker på att det vi lärt oss tillsammans i år kommer hjälpa oss till framgång 2021, säger Ericsson till Chip Ganassi Racings hemsida

Den svenske indycar-föraren Marcus Ericsson förlänger sitt kontrakt med Chip Ganassi Racing. Det nya kontraktet sträcker sig över flera år men detaljerna kommer att presenteras i samband med försäsongen inför 2021. 

– Jag vill tacka Chip (Ganassi) och hela CGR-organisationen för deras tro på mig, säger Ericsson i ett uttalande på teamets hemsida

Den gångna säsongen var Ericssons första för Chip Ganassi Racing och svensken slutade topp tio i nio av de fjorton lopp han körde vilket ledde till en tolfte plats i den totala Indycar-serien. 

– Marcus bevisade att han hör hemma här och den här säsongen bidrog han stort till vårt teams framgång. Dessutom var han osjälvisk mot sina lagkamrater, speciellt med Scott Dixon som vann mästerskapet, säger CGR:s vd Mike Hull till hemsidan.  

– Säsongen vi precis avslutat har varit full av potential och jag känner mig säker på att det vi lärt oss tillsammans i år kommer hjälpa oss till framgång 2021. Jag ser fram emot att återvända i Hondas nummer 8, säger Ericsson i samma uttalande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.