Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lägger beslag på F1-rättigheterna

Foto: OCTANE/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / OCTANE/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Lewis Hamiltons jakt på Michael Schumachers rekord fortsätter sändas i Viasats kanaler.Foto: FRANCK ROBICHON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
F1-rättigheterna förblir hos Nent till och med 2024.Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Nents sportchef Per Nunstedt.Foto: VIASAT

Viaplay har säkrat rättigheterna till formel 1 för de kommande tre säsongerna. 

– Formel 1 är motorsportens absoluta kronjuvel med 70 säsonger innanför huven, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group. 

Under tisdagen stod det klart att Nent Group, med Viaplay som huvudplattform, knutit till sig formel 1 till och med säsongen 2024.  

Den 13 mars inleds 2020 års formel 1-säsong, säsongen då Lewis Hamilton kan bli historisk om han tar sitt sjunde VM-guld. Då skulle han nämligen vara ikapp nuvarande rekordinnehavaren Michael Schumacher. 

– Formel 1 är motorsportens absoluta kronjuvel med 70 säsonger innanför huven, och med det nya avtalet så firar vi 20 år i följd på våra plattformar, säger Per Nunstedt.

– Våra Formel 1-sändningar kommer att sätta nya standarder och Viaplay har nu pole position när det gäller unika sportupplevelser, säger Nent Groups vd, Anders Jensen i ett pressmeddelande. 

Säkrat rättigheterna för hela Norden

För första gången kommer rättigheterna i Finland och Island att finnas på Viaplay. Det innebär att den här säsongen blir den första att sändas via samma bolag i hela Norden.

– Vår bevakning av Formel 1 omfattar extrafeeder från racen och en unik redaktionell närvaro på plats på samtliga lopp runtom i världen. Hos oss ska tittaren få möjligheten att möta de största namnen inom motorsporten samt få en lika vass som erfaren redaktionell inblick i vad som händer kring tävlingarna, säger Nunstedt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.