Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaoset: Ericsson kan bli av med F1-platsen

Foto: FLORENT GOODEN / FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA/IBL DPPI AGENCE DE PRE
Foto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Formel 1-stallet Force India har fått nya ägare. 

Det kan leda till ett förarbyte så tidigt som nästa racerhelg – och i sin tur förödande konsekvenser ur svensk synvinkel.

Marcus Ericsson kan vara utan F1-stall redan efter nästa helg.

Trots fjolårets framgångar har Force India haft svårt att få ihop ekonomin för att överleva i formel 1. Hot om konkurs har hängt över teamets anställda under en längre tid – fram till och med för ett par veckor sedan, då finansmannen Lawrence Stroll under formel 1:s sommaruppehåll beslutade att rädda stallet genom att köpa upp teamets tillgångar.

Teamet står i helgens grand prix på startgridden som helt nystartade Racing Point Force India, men med samma förare och samma personal som tidigare.

Det kan dock komma att ändras.

Lawrence Strolls son Lance Stroll för nuvarande för Williams formel 1-team, men ryktas vara på väg att ta över en av platserna i Racing Point Force India.

Det kan i sådant fall ske så tidigt som nästa helg, när formel 1-cirkusen drar vidare till Italiens Grand Prix på Monza.

Skulle Lance Stroll ta över en av platserna skulle det enligt spekulationerna innebära att Mercedes supertalang Esteban Ocon, trea i gårdagens kval, blir den som får flytta på sig.

Marcus Ericsson kan petas ur F1

Enligt den tyska journalisten Dieter Recken kan Ocon i sådant fall ta över Stoffel Vandoornes plats i McLaren, vilket i sin tur lett till att Vandoorne nu börjat titta på en möjlighet att köra för Sauber.

Den belgiska förarens manager Alessandro Alunni Bravi är en högt uppsatt chef inom teamet, och Vandoorne har även goda kontakter med teamchefen Frederic Vasseur, som Vandoorne körde för under sin tid i GP2 (numera formel 2, reds. anm.).

Enligt Racefans ska Alunni Bravi och Vasseur nu ha övertalat Saubers delägare Finn Rausing om att låta Vandoorne få Marcus Ericssons plats i Sauber, om det skulle behövas.

Det skulle i sådant fall innebära att den svenske föraren står utan plats i formel 1.

Marcus Ericsson debuterade i formel 1-sammanhang 2014, då han representerade Caterham. Sen 2015 har Kumlasonen kört för Sauber.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!