Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kämpar för sitt liv – efter dödskraschen

Foto: REMKO DE WAAL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Motorvärlden är i sorg efter kraschen i Belgiens Grand Prix som kostade 22-årige Anthoine Hubert hans liv.

Samtidigt kämpar Juan Manuel Correa, som var inblandad i samma krasch, fortsatt för sitt liv – och nu meddelar hans familj att Correa försatts i konstgjord koma sedan hans tillstånd förvärrats.

Det har gått en vecka sedan den tragiska kraschen i formel 2-loppet på Spa-Francorchamps i Belgien som kostade 22-årige Anthoine Hubert hans liv.

Inblandad i kraschen var även Juan Manuel Correa, som efter att ha förts till sjukhus konstaterades ha brutit båda benen samt ha ådragit sig en mindre ryggradsskada.

Hans tillstånd har dock sagts vara stabilt.

Nu kommer dock en ny uppdatering från Correas familj.

I ett uttalande tackar de alla för det stöd de fått den senaste veckan, och skriver att de hoppas att deras son också snart ska kunna ta del av alla hälsningar.

”För att ära den ärlighet som är en så karaktäriserande del av vår son så vill vi uppdatera er alla på hur han mår. Allt eftersom tid har passerat så har nya komplikationer dykt upp till följd av den massiva krasch han var med om på lördagen i Belgien”, skriver de.

De säger att Correa efter att ha flyttats till ett sjukhus i London diagnostiserats med Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), som är vanligt förekommande i samband med den typ av krasch som Correa var med om.

Det ledde i sin tur till att 20-åringen drabbades av akut andningssvikt, och han befinner sig just nu i konstgjord koma.

”Vi är säkra i vår tro att vår son kommer att överraska oss så som han alltid gör med sin otroliga kämparglöd, och att han kommer återhämta sig helt och hållet så småningom.”