Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas att ställa in ytterligare tre lopp

Sebastian VettelFoto: FRANCK ROBICHON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

På grund av coronapandemin har formel 1 tagit beslutet att ställa in ytterligare tre lopp, meddelar man under fredagen. Det handlar om tävlingarna i Azerbajdzjan, Singapore och Japan.

Årets Formel 1-säsong har skjutits upp på grund av den pågående coronapandemin. 

Tidigare den här månaden kom dock beskedet att serien kommer att dra i gång igen den tredje juli i samband med Österrikes grand prix, men en preliminär första kalender på åtta lopp inom Europa.

Flera lopp har tvingats ställas in helt, men formel 1 hoppas fortfarande kunna dra ut på säsongen in i december och få ihop en kalender på mellan 15 och 18 lopp.

Under fredagen kom dock beskedet att man tvingas ställa in ytterligare tre lopp. Det handlar om Azerbajdzjans GP, Singapores GP och förarfavoriten Japans GP.

Formel 1 2020 – då väntas hela kalendern komma

Formel 1 skriver i ett uttalande:

”De här besluten har tvingats ta på grund av de svåra utmaningar som ställts på våra medarbetare i Singapore, Azerbajdzjan och Japan.”

”Vi har samtidigt gjort stora framsteg med våra andra medarbetare och känner oss framför allt hoppfulla av det intresse som visats från helt nya banor.”

Årets kalender väntas bli presenterad i sin helhet innan Österrikes Grand Prix.

https://twitter.com/F1/status/1271351984789041152

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.