Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hälsningen efter galna F1-olyckan

Foto: KAMRAN JEBREILI / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRYNN LENNON / AP TT NYHETSBYRÅN
Viaplay
1 / 7

Bahrains Grand Prix hade knappt hunnit börja förrän loppet rödflaggades.

Detta efter en otäck krasch på det första varvet där Romain Grosjeans bil fattade eld och delades i två.

– Bilen blir ju totalförstörd, den är helt pulveriserad. Oj, oj, oj vilken ruskig krasch han är med om, säger Janne Blomqvist i V Sport Motor.

”Jag vill bara säga att jag är okej”, hälsar Grosjean själv senare under söndagskvällen i ett inlägg på Instagram. 

Romain Grosejan startade loppet näst längst bak i fältet från den 19:e startrutan.

Han var dock snabbt iväg och på väg att köra upp sig när olyckan var framme och Grosjean kolliderade med Daniil Kvyat. Fransmannens Haas-bil styrdes då åt sidan och rätt in i barriären. Den fattade då eld och delades på hälften.

Haas kom dock snabbt med lugnande besked om sin förare.

”Det där var läskigt. Vi har hört på radion att Romain klivit ur bilden och är okej. Han är tagen till banans medicinska center för att undersökas.”

De skriver senare att Grosjean fått lättare brännskador på händer och fötter men att han annars är okej. Han har förts till sjukhus för vidare undersökningar.

Marcus Ericsson: ”Sjukaste jag sett”

Den svenska Indycar-föraren Marcus Ericsson, som tidigare kört i formel 1, är chockad över bilderna på sin tidigare kollega.

– Det är bland det sjukaste jag har sett. Att han klarar sig är helt otroligt. Jag fattar det inte, säger han i V Sport Motor och fortsätter:

– Man är väldigt tacksam över säkerhetsbetet som lagts ner de senaste åren. Till exempel halon, vad hade hänt i dag om den inte var där? Man vill inte ens tänka tanken.

Även Lewis Hamilton har kommenterat kraschen på sin Twitter.

”Jag är så tacksam över att Romain klarade sig. Wow... Det här är en påminnelse för alla er där ute som glömmer bort att vi förare sätter våra egna liv på spel för den här sporten och för vad vi älskar. Tack till FIA för de massiva steg vi tagit så att Romain klarade av att gå ur sin bil på egen hand”, skriver han.

När loppet väl återupptogs tog Lewis Hamilton, som redan säkrat världsmästartiteln, hem tävlingen före Max Verstappen.

Senare under söndagskvällen skrev Romain Grosjean själv om den otäcka kraschen. 

”Hej alla! Tack för allas fina meddelanden. Jag vill bara säga att jag är okej. Jag vill rikta också ett stort tack till alla vårdpersonalen som har hjälpt mig. Förhoppningsvis kan jag skriva till er snart och berätta hur det går”, skriver Grosjean på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/CIL-IOZJ7Xm/https://twitter.com/LewisHamilton/status/1333059655615078402

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.