Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Vem fan tyckte att det var en bra idé?”

Foto: 131777904
Foto: Viasat Motor
Foto: 131777904

Endast en vecka har gått sedan Anthoine Hubert omkom i en tragisk krasch i Belgiens GP.

I dagens formel 3-lopp i Italien var olyckan framme igen, när Alex Peronis bil åkte över en kerb och slungades upp i luften, för att sedan landa i säkerhetsstängslet vid sidan av banan.

19-åringen kunde dock ta sig ur bilen och på egen hand kliva in i läkarbilen för att färdas till banans medicinska center.

– Herregud, vilken hemsk syn. Det där är en väldigt allvarlig olycka, säger kommentatorn i Viasat Motor.

För en vecka sedan omkom Anthoine Hubert samtidigt som Juan Manuel Correa skadades svårt i samband med en krasch i formel 2-loppet på Spa-Francorchamps i Belgiens Grand Prix.

Idag inträffade en ny skräckkrasch, men den här gången var det endast en förare inblandad.

Olyckan inträffade i slutet av förmiddagens formel 3-lopp på Monza i Italien. Alex Peroni råkade komma vid sidan av banan och körde över en kerb som placerats där. Då slungades hans bil snurrandes upp luften, för att sedan landa i ett säkerhetsräcke vid sidan av banan.

En stund senare visade tv-bilder dock att Peroni själv kunnat ta sig ur bilen, till synes oskadd.

Ingen uppdatering finns ännu om hans hälsotillstånd.

Ilska mot banan: ”Löjlig idé”

Incidenten har skapat stor ilska, då många menar att kerben inte borde ha funnits där från början.

”Vad i helvete gör den där kerben där?”, skriver tidigare formel 1-föraren Giedo van der Garde på Twitter. 

”Vem fan tyckte att det var en bra idé att lägga en kerb på utsidan av parabolica? Herregud, ta bara tillbaka gräset och sandfållan. Väldigt skönt att se Peroni gå efter den där läskiga incidenten”, skriver formel E-föraren Mitch Evans.

De får medhåll av motorjournalisten Luke Smith.

”Den typen av kerbs vid parabolica är en löjlig idé. Jag förstår att man vill få kontroll på track limits, men det här visar hur dåligt det kan gå. Skäckinjagande krasch”, skriver han.

Formel 2-föraren Jack Aitken menar dock att det kan finnas en förklaring till att den här kraschen inträffade på det sätt den gjorde.

”Innan folk börjar hoppa på det här och säga hur osäkert det är med kerbs, sås er det ut på bilderna som att den gick sönder. Det måste självklart tittas på, men kom ihåg nu alla tjejer och killar att FIA jobbar jävligt hårt på att försöka göra det här rätt och det är väldigt, väldigt svårt. Otroligt glad att Alex är ok”, skriver han.

https://twitter.com/GvanderGarde/status/1170266969825824769https://twitter.com/mitchevans_/status/1170265201112956932https://twitter.com/LukeSmithF1/status/1170263746213810176https://twitter.com/JaitkenRacer/status/1170268511865856000

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.