Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Kristoffersson tog tillbaka ledningen i STCC

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johan Kristoffersson
Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Johan Kristoffersson tar ett rejält grepp om STCC-titeln efter dubbla segrar på Rudskogen i Norge.

Det tycktes som om vädergudarna var på hans sida. På kvalet på lördagen var han distanserad av PWR-teamets Cuprabiler. Men när himmelen öppnade sig över Rudskogen var det som på beställning.

– Jag trivs när det regnar, säger Johan Kristoffersson.

I andra racet startade Kristoffersson från femte rutan. Men tog sig snabbt upp till andra plats. Sedan blev det en tvekamp där Andreas Wernersson fick ge sig med tre varv kvar. Wernersson blev tvåa och Robert Dahlgren trea i mål. Johan Kristoffersson leder nu med 14 poäng före fjolårsmästaren Robert Dahlgren inför de två sista loppen på Mantorp om två veckor.

Med tanke på att PWR-teamet dominerade i kvalet på lördagen på torr bana kan man tänka att den regerande mästaren nu hoppas att vädret ska vara på hans sida i finalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.