Foto: Srdjan Suki / Epa / TtFoto: Srdjan Suki / Epa / Tt
 Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt
Foto: Can Nguyen/Rex/ShutterstockFoto: Can Nguyen/Rex/Shutterstock
 Foto: Can Nguyen/Rex/Shutterstock

"Jag vet ärligt talat inte vem han är..."

Publicerad

Marco Sörensen valde att sluta som testförare för Lotus innan jul.

Anledningen var att spanska Carmen Jorda värvats som testförare - och dansken menar att han därför kände sig kränkt.

Men nu ger Jorda svar på tal.

– Jag vet ärligt talat inte vem han är. Kanske borde han fokusera på sin egen karriär, säger hon enligt Ekstrabladet.

Strax innan jul bekräftade Renault att de köpt upp Lotus formel 1-team, och den 3 februari presenterade stallet dansken Kevin Magnussen som en av sina förare. En position som hade kunnat vara aktuell för landsmannen Marco Sörensen.

Marco Sörensen har de senaste åren jobbat som testförare för Lotus, och att få jobba för Renault hade varit en dröm. Men Sörensen hade redan lämnat in sin avskedsansökan när teamet blev uppköpt av Renault och missade därmed chansen att få jobba för dem.

Sörensen: "Kände mig kränkt"

Tidigare avslöjade dansken att anledningen till att han valde att sluta var det faktum att Renault värvade spanjorskan Carmen Jorda som ny testförare, vilket blev för mycket för honom.

– Jag har jobbat minst 60 dagar de senaste två åren med att utveckla formel 1-bilen i simulatorn. Hon var tolv sekunder långsammare än mig i den och ändå gick hon därifrån med alla belöningar, sa Sörensen då till Ekstrabladet.

Värvningen av 27-åriga Carmen Jorda har tidigare fått kritik även från annat håll, på grund av att hon aldrig har vunnit eller ens stått på prispallen i något av de lopp hon kört i GP3. Under tre säsonger i serien tog hon inte en enda poäng.

– Jag kände mig så pass kränkt att det till slut blev för mycket. Jag var tvungen att sluta, förklarar Sörensen.

Jorda: "Vet ärligt talat inte vem han är"

Men nu ger Jorda svar på tal efter Sörensens kritik, och menar att hon bara var en sekund långsammare än den tidigare försteföraren Romain Grosjean.

– Jag tycker att det är otroligt att han kan uttala sig på det sättet. Om nu Marco Sörensen - enligt honom själv - var elva sekunder snabbare än Romain Grosjean borde alla formel 1-stall ju kasta sig över honom och erbjuda honom kontrakt, säger hon enligt Ekstrabladet.

– Jag vet ärligt talat inte vem han är. Jag har inte sett honom på Enstone, och det sista året var han inte en del av teamet. Kanske borde han fokusera på sin egen karriär. Jag tycker inte att det är ett bra sätt att bevisa sin egen förmåga genom att tala illa om andra förare - i det här fallet jag.

 

TIPS: Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast här för iOS och här för Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag