Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag hoppas att de bara bränner den”

Foto: CLAUDE PARIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CLAUDE PARIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Formel 1-cirkusen har förflyttat sig till franska Le Castellet, men Ferrari har inte lämnat Kanada än. 

De lämnade in en protest för att Sebastian Vettel i efterhand skulle tilldömas segern från förra helgen. 

Men protesten avslogs. 

Sebastian Vettel trodde att han hade kammat hem segern i kanadensiska Montreal förra helgen. Men juryn tänkte annorlunda. 

Under en del av loppet kom Vettel långt ut i banan och kom tillbaka precis framför rivalen Lewis Hamilton. Funktionärerna på plats menade att Vettel hade återvänt in på banan på ett osäkert sätt och gav honom ett straff på fem sekunders tidstillägg. Det kostade honom segern och han petades ner till andraplats. 

Ferrari lämnade in protest

Hans stall Ferrari har haft svårt att släppa straffet som kostade dem segern i Kanadas grand prix och på fredagen höll ledande figurer inom Ferrari, däribland den tekniska chefen Laurent Mekies, ett möte med formel 1-arrangören i Frankrike. Detta samtidigt som förarna träningskörde på Paul Ricard-banan. 

Efter mötet lät Ferrari genom Mekies meddela att de hade ”överväldigande nya bevis” för att Vettel orättfärdigt fråntagits segern och lämnade in en protest. 

Bland den bevisningen som Ferrari la fram fanns bland annat en inspelning från Vettels hjälmkamera, en datoranalys från Vettels bil samt en genomgång från brittiska Sky Sports formel 1-expert Karun Chandhok som gjordes efter loppet. 

Vettel: ”Hoppas de bränner den”

Arrangören i Kanada mottog protesten i Frankrike, men tog inte mer än några timmar på sig innan de avslog den. De menade att merparten av bevisningen inte alls var ny och de få delar som var nya var helt irrelevanta. 

Så resultatet från Kanada kvarstår med Hamilton som vinnare och Vettel som tvåa. 

Efter träningsåken så var dock protesten och straffet som Vettel fick det stora samtalsämnet. 

– Om du är missnöjd med loppen och hur vi kör, bygg annorlunda banor – det är så enkelt. Det är vad det är, och som jag har sagt finns det för många paragrafer i regelboken. Jag hoppas att de bränner papprena, säger Vettel enligt ESPN.