Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag grät tills jag fick slut på tårar”

Foto: DPPI/FLORENT GOODEN/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / DPPI/FLORENT GOODEN/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTER
Foto: REMKO DE WAAL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Inför Belgiens Grand Prix 2019 tvingades Pierre Gasly lämna Red Bull.

Senare samma helg förlorade han sin bäste vän i en tragisk krasch.

Nu har Pierre Gasly talat ut om tiden sedan dess – och riktar samtidigt kritik mot sitt eget teams agerande.

2019 började på bästa möjliga sätt för Pierre Gasly efter att han blivit befordrad till Red Bull, då Daniel Ricciardo oväntat valt att lämna.

Säsongen gick dock inte som han tänkt sig.

Den unge fransmannen var konsekvent långt bakom teamkollegan Max Verstappen och inför Belgiens Grand Prix fick Gasly beskedet att han flyttas tillbaka ned till Toro Rosso.

– Det var en svår tid, jag kände aldrig att de stöttade mig eller behandlade mig på samma sätt som andra förare. Och det är något jag inte kan acceptera. Jag jobbade stenhårt varje dag för att hjälpa teamet, men fick inte de verktyg jag behövde för att lyckas. Jag försökte komma med förslag men jag blev antingen ignorerad eller så tog det veckor innan något gjordes, skriver han själv i Players Tribune. 

Pierre Gasly: ”Jag har sån tur”

De problemen bleknade dock när Gasly samma helg på Spa-Francorchamps blev vittne till den formel 2-krasch som skulle kosta hans bäste vän Anthoine Hubert livet.

– Jag var helt trasig efter det. Jag grät tills jag fick slut på tårar. Aldrig tidigare har jag upplevt något så fruktansvärt.

Han menar samtidigt att händelsen gett honom en ny syn på livet.

– Jag har sån tur som är här och får göra det jag gör. Och jag har sån tur som fick känna Anthoine Hubert. Jag kommer bära hans drömmer och hans ambitioner med mig, vart livet än tar mig härnäst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.