Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag är nervös – känns konstigt"

Marcus Ericsson i Abu Dhabi inför helgens Foto: ANDRE/EIBNER-PRESSEFOTO / IMAGO/EIBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN

Marcus Ericsson har fortfarande inte gjort klar med något stall inför nästa år.

Inför säsongens sista tävling medger nu svensken att hans osäkra framtid stör honom.

– Det är oroande, säger Ericsson till Planet F1.

Marcus Ericsson har ännu en tung säsong bakom sig.

Med en tävling kvar av årets F1-säsong har 27-åringen från Kumla inte kört in några poäng i förarmästerskapet.

De gånger han har varit på väg mot en framskjuten placering har han tvingats bryta loppet med en krånglande bil.

Nu är Ericssons plats på gridden nästa säsong.

Detta på grund av Saubers nya motoravtal med Ferrari, som leder till att Ferrari sätter press på Sauber att låta Antonio Giovinazzi ta Ericssons plats i stallet nästa säsong.

– Jag är lite nervös, det känns lite konstigt att gå in den sista tävlingshelgen för säsongen utan att ha något klart inför nästa säsong, säger Marcus Ericsson och fortsätter:

– Det är oroande. Men samtidigt känner jag mig övertygad om att jag kommer att stå på gridden nästa säsong också. Men i den här branschen kan allt hända, och man kan inte var säker på något innan kontraktet är påskrivet.

 

LÄS OCKSÅ: Hotet mot Ericssons framtid i Formel 1

 

Marcus Ericssons oro inför 2018

Marcus Ericsson har kört totalt fyra säsonger i Formel 1, varav tre i Sauber. Inför nästa säsong avbrutit motoravtalet med Honda till förmån för Ferrari - och det är i princip klart att Charlec Leclerc ersätter Pascal Wehrlein i stallet nästa säsong, enligt Planet F1. 

– Jag är optimistisk att jag är en av två förare i stallet nästa säsong, sä länge som det inte blir två förare från Ferrari, konstaterar Marcus Ericsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.